Στρατηγός Κωσταράκος: Μόνοι μας θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας - Enoplos

Breaking

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Στρατηγός Κωσταράκος: Μόνοι μας θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας
«Εάν περιμένετε να δείτε ξένους να υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδας, σας λέω ότι δεν θα τους δείτε. Το να κάθεται κάποιος στην γωνία και να κλαίει, δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι της Ευρώπης, όμως αυτά πρέπει να τα υπερασπιστούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Με αυτά τα λόγια και μπροστά σε Ευρωπαίους συμμετέχοντες ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. και πρώην ΑΓΕΕΘΑ στρατηγός, Μιχάλης Κωσταράκος, που ήταν ένας από τα βασικούς ομιλητές στην χθεσινή πρώτη ημέρα του Α’ Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα, «γκρέμισε» χθες το αφήγημα όσων έλπιζαν σε έμπρακτη βοήθεια των Ευρωπαίων στο πρόβλημα με την Τουρκία, μετά από σχετική ερώτηση της «Εφ.Συν».Της ιδίας άποψης ήταν εξάλλου και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Συγκριτικής Πολιτικής στο Τμήμα Ευρωπαϊκών, Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Μαριλένα Κοππά, η οποία όμως στην δική της απάντηση έσπευσε να υπογραμμίσει ότι καλό θα ήταν «να μάθουμε να δουλεύουμε με συνεργασίας» και «να αναζητήσουμε τις πιθανότητες συνεργασιών».

Στο συνέδριο που θα συνεχιστεί και σήμερα οι ομιλητές και το κοινό που αποτελούταν κυρίως από φοιτητές στρατιωτικών αλλά και πανεπιστημιακών σχολών τέθηκαν επί τάπητος και συζητούνταν θέματα σχετικά με την νέα στρατηγική της ΕΕ στην «προστασία» των πολιτών της.
efsyn.gr - Μάνος Τσαλδάρης