Καίγεται η Ιερουσαλήμ – Με 52 νεκρούς και τουλάχιστον 1.600 τραυματίες τα εγκαίνια της πρεσβείας του Τράμπ - Enoplos

Breaking

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Καίγεται η Ιερουσαλήμ – Με 52 νεκρούς και τουλάχιστον 1.600 τραυματίες τα εγκαίνια της πρεσβείας του Τράμπ
Με νεκρούς Παλαιστίνιους «στρώνεται» ο δρόμος για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, όπου με αυτό τον τρόπο την αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η Λωρίδα της Γάζας «φλέγεται» για ακόμα μια φορά, με 52 άτομα μέχρι τώρα να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και 1.600 να έχουν τραυματιστεί. Οι 448 μάλιστα τραυματίστηκαν απευθείας από την χρήση πραγματικών πυρών του στρατού.

Νεκρό αγόρι 14χρονών και άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα όταν θα περάσουμε τον φράχτη και θα πούμε στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα δεχθούμε να είμαστε πάντα υπό κατοχή», δήλωσε ο δάσκαλος Επιστήμης στη Γάζα, Άλι, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του.

«Πολλοί μπορεί να γίνουν μάρτυρες σήμερα, αλλά ο κόσμος θα ακούσει το μήνυμά μας. Η κατοχή πρέπει να τελειώσει», είπε.Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται ένα 14χρονο αγόρι και ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξάκι, και περίπου 500 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, τουλάχιστον 200 από αληθινά πυρά, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

Ωστόσο ο οι δεκάδες νεκροί δεν φαίνεται να χαλάνε την «ζαχαρένια» του Μπενιαμίν Νετανιάχου και της Ιβάνκα Τραμπ, που βρίσκονται μέσα στην νέα πρεσβεία των ΗΠΑ.