ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Οι εκτιμήσεις του επίτιμου Αρχηγού Στόλου Γ. Δεμέστιχα για την Τουρκία


Τι δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο Γρηγόρης Δεμέστιχας.

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με υπαρκτά προβλήματα στα ανατολικά και στο εσωτερικό της δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις» ο επίτιμος αρχηγός Στόλου Γρηγόρης Δεμέστιχας.


Είπε πως η Άγκυρα προκαλεί σε Αιγαίο, Θράκη και Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς θέλει να γίνει περιφερειακή δύναμη και να ελέγχει από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή. Τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς ο Ερντογάν είναι ένας αλλοπρόσαλλος ηγέτης.

Ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβει και πως η Ελλάδα πρέπει να δείξει την αποφασιστικότητά της με αύξηση της  στρατιωτικής της ισχύος.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αύξησης οροφής του προσωπικού με αύξηση θητείας για καλύτερη εκπαίδευση και καλύτερη εφεδρεία. 

Παράλληλα, είπε πως θα πρέπει να δοθεί ένα διαχειρίσιμο ποσό ώστε το υλικό που υπάρχει σήμερα να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων, ενώ, όπως είπε, θα πρέπει να εμβαθύνουμε στις συμμαχίες.

Χαρακτήρισε θερμά επεισόδια τον εμβολισμό ελληνικού σκάφους και τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, ενώ είπε πως η Τουρκία είναι πιθανό να προχωρήσει σε μια κρίση.

Τέλος, τόνισε πως η Τουρκία θα προκαλέσει κάποια επεισόδια και πως είναι απαραίτητη η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας. 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/

« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...