Το μήνυμα του Μητσοτάκη από την 114 ΠΜ που επισκέφθηκε για τους δύο Στρατιωτικούς μας - Enoplos

Breaking

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Το μήνυμα του Μητσοτάκη από την 114 ΠΜ που επισκέφθηκε για τους δύο Στρατιωτικούς μας


Μήνυμα στην Άγκυρα να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έστειλε από την 114η Πτέρυγα Μάχης και την 331 Μοίρα Παντός Καιρού (ΜΠΚ) στην Τανάγρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού, με αφορμή και τη νέα τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα.


Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα (23/04/2018) τη συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης, όπου υπηρετούσε ο άτυχος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, για να στείλει, όπως είπε, ένα ισχυρό μήνυμα, πως «η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο».

Σε δήλωσή του ο τόνισε πως η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία προσθέτοντας πως δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας.

«Καλώ και σήμερα, από εδώ, από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού» δήλωσε συγκεκριμένα.