ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

468x60

header-ad

Η Τουρκία αγοράζει πυραύλους Patriot από τις ΗΠΑ


Η Τουρκία αγοράζει πυραύλους Patriot από τις ΗΠΑ – Επίσης θα αγοραστεί αντιπυραυλικό σύστημα από τη Eurosam.

«Το σύστημα που αγοράζουμε από τη Ρωσία δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ, αλλά διατηρούμε το στόχο μας να αναπτύξουμε ένα σύστημα συμβατό με το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Χαμί Ακσόι την Παρασκευή.

Τις συνομιλίες με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam και με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας συνεχίζει η Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Ιανουάριο, η Τουρκία υπέγραψε με την Eurosam συμβόλαιο 18 μηνών για μια μελέτη για την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς, σε μια κίνηση ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία και την Ιταλία.

«Το σύστημα που αγοράζουμε από τη Ρωσία δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ, αλλά διατηρούμε το στόχο μας να αναπτύξουμε ένα σύστημα συμβατό με το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι την Παρασκευή σύμφωνα με το protothema.

«Η συνεργασία μας με την Eurosam ευθυγραμμίζεται με αυτόν τον στόχο. Από την άλλη, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας για τα συστήματα Patriot με τις ΗΠΑ», ανέφερε ο Ακσόι.

Πέρυσι το Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, και το Κρεμλίνο.
hellas-now.com

« PREV
NEXT »
Loading...