ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Από σήμερα τα ελληνικά μαχητικά «κλειδώνουν» Εναέριο Χώρο και FIR από Θράκη μέχρι Μεγίστη
Από σήμερα οι ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις θα τεθούν αντιμέτωπες με τις αντίστοιχες τουρκικές στην περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελόριζο), καθώς οι δύο περιοχές η μία θαλάσσια που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με ΝΑVTEX και η άλλη εναέρια που έχει δεσμεύσει σήμερα η Ελλάδα με ΝΟΤΑΜ (διαβάστε σχετικά εδώ), συμπίπτουν σε ποσοστό 70%.

Ηδη η 115 ΠΜ στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι συστοιχίες των αντιαεροπορικών βλημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 (ότι είναι σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα εν πάση περιπτώσει από τις συστοιχίες) και η προκεχωρημένη αεροπορική βάση (Σμηναρχία) του Καστελλίου τίθενται σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής και με αλλεπάλληλες αποστολές από αύριο θα "γεφυρώνουν" τον διάδρομο Κρήτης-Μεγίστης, απαγορεύοντας την προσέγγιση άλλων αεροπορικών δυνάμεων, όπως φαίνεται και στον χάρτη.Η άσκηση «Τρίαινα», όπως είναι η κωδικός, σκοπό έχει να "τρυπήσει" την τουρκική NAVTEX: Μαχητικά αεροσκάφη θα κτυπούν στόχους που θα σύρουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Καλό είναι να μην βρεθούν πλοία ή αεροσκάφη άλλων δυνάμεων στην περιοχή γιατί "Θα κινδυνέψουν να προσβληθούν από τα πυρά των ελληνικών μαχητικών" ανέφερε πηγή του ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr.

Σε άλλες περιοχές στο Ανατολικό Αιγαίο, μαχητικά Mirage 2000EGM θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες με βλήματα αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet Block 2 και έτοιμα για πυροδότηση.

Οι επόμενοι δύο μήνες, ίσως είναι οι σημαντικότεροι από πλευράς εξελίξεων, στο Αιγαίο, μετά τα Ιμια το 1996.

Τα ψέματα, φαίνεται, ότι τελειώνουν... Για όλους!

Οι περιοχές που δέσμευσε μέχρι τις 30 Απριλίου η Ελλάδα:ΠΗΓΗ: pronews.gr« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com