ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Τούρκοι στρατολογούν Γερμανούς για κατασκοπεία κατά της Ελλάδας!


Πόσο “αθώες” είναι οι δημοσιογραφικές αποστολές Γερμανών στον Έβρο αλλά και στα ακριτικά μας νησιά;

Η σύλληψη των δύο Γερμανών “δημοσιογράφων” στον Έβρο και η ταχύτατη απελευθέρωσή τους, επανέφερε το ερώτημα που δεν είναι αβάσιμο, ούτε υπερβολικό. Δεν έχει να κάνει επίσης με οποιασδήποτε μορφής “αντιγερμανική υστερία”, που στα χρόνια της κρίσης υπήρξε λόγω της γερμανικής στάσης στην ελληνική οικονομική κρίση.

Το ερώτημα έχει να κάνει με την στενή σχέση που Βερολίνο και Άγκυρα πάντα είχαν ιστορικά, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την κατάρρευσή της και τη γέννηση της Τουρκίας. Οι Γερμανοί πάντα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ειδικά στην δημιουργία και οργάνωση των τουρκικών ΕΔ, αλλά και της ΜΙΤ το 1926.

Είναι επίσης θέμα προς συζήτηση αν και κατά πόσο η Γερμανία διεκδικεί μερίδιο της τεράστιας ενεργειακής πίτας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, όχι απ΄ ευθείας, αλλά μέσω της Τουρκίας.

Η σύλληψη των Γερμανών δημοσιογράφων στον Έβρο τη Παρασκευή, προκάλεσε συναγερμό και όπως πάντα, απελευθερώθηκαν πολύ γρήγορα!!!

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τις αποφάσεις των δικαστικών αρχών. Ωστόσο δεν μπορεί και να παραβλέψει, όσα οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν γράψει αυτή τη περίοδο για συμπατριώτες τους οι οποίοι έχουν στρατολογηθεί από τη Τουρκία για κατασκοπεία κατά της Ελλάδας!Σε δημοσίευμα της Frankfurt Rundschau, πριν από 50 περίπου μέρες αναφέρεται ότι “Τούρκοι πράκτορες στρατολογούν γερμανούς συνταξιούχους”! Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου που περιέγραφε την ιστορία ενός γερμανού συνταξιούχου, με το όνομα”Μάρτιν” που έχει “στρατολογηθεί” από Τούρκους πράκτορες για να κατασκοπεύει την Ελλάδα!

Ο “Μάρτιν” βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου και ομολόγησε ότι Τούρκοι πράκτορες τον στρατολόγησαν .

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η περίπτωση «Μάρτιν» δεν είναι η μοναδική. «Τον Οκτώβριο του 2014 ένας 65χρονος Γερμανός, που επί 2 χρόνια ζούσε στην Κω, συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Τουρκίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 χρόνων» γράφει.

«Ο πρώην εργαζόμενος στον ανατολικογερμανικό λαϊκό στρατό ήταν υπό παρακολούθηση. Φωτογράφιζε μια στρατιωτική φυλακή. Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το αυτοκίνητό του, βρήκαν κιάλια, τηλεσκόπιο, συσκευές ψηφιακής αποθήκευσης και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στη δίκη του ομολόγησε ότι στρατολογήθηκε από την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ, όταν ζούσε στην Τουρκία, έπαιρνε 2.000 ευρώ το μήνα και ότι ήταν ένας από πολλούς Γερμανούς και βορειοευρωπαίους συνταξιούχους στην Ελλάδα που εργαζόταν για την MIT».

Και ο γερμανός αρθρογράφος παρατηρεί: «Παρά το ότι οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ και διατηρούν μια ιστορικών διαστάσεων εχθρότητα, έχουν γίνει ελάχιστα γνωστά τις προηγούμενες δεκαετίες γύρω από αυτό το θέμα. Ναι μεν επικρατούν γενικές υποψίες για τις μειονότητες που ζουν η μία στη χώρα της άλλης, αλλά καταγράφηκαν πραγματικές περιπτώσεις».

πηγή: militaire.gr

« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com