ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατηγορούν για Κατασκοπεία τώρα οι Τούρκοι Τους Έλληνες Στρατιωτικούς - Το τραβάνε στα Άκρα..


Η Αγκυρα, δεν βάζει θέμα ανταλλαγής των 8 Τούρκων με τους Ελληνες που συνελήφθησαν στον Εβρο, τους οποίους ωστόσο κατηγορεί και για κατασκοπεία σύμφωνα με τα όσα μετέδοσε πριν απο λίγο η ΕΡΤ επικαλούμενη δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας.

Οπως μετέδωσε συγκεκριμένα πριν από λίγο η Αριάνα Φερεντίνου σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας «δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής και ότι οι Ελληνες διώκονται και για κατασκοπεία».

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και να ενημερώσει τους ομολόγους του για το θέμα των Έλλήνων στρατιωτικών.Στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε ότι «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Νωρίτερα, στην Αδριανούπολη, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις τοπικές φυλακές, εξερχόμενοι του δικαστηρίου είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης. Η Ελληνίδα πρόξενος είχε προτείνει να συνεχιστεί η κράτησή τους στον ελληνικό προξενείο, κι αυτό διότι οι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στις φυλακές γιατί δεν είχαν εστία διαμονής στο τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, αλλά ο εισαγγελέας τους επέτρεψε να δούν τα παιδιά τους στις φυλακές.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com