ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ τησ


Tην Κυριακή 04η Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00 συγκλήθηκε, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.).

Η ΓΣ αποφάσισε για την ένωση: να παραμείνει ζωντανή, μάχιμη και δημιουργική για το καλό των μελών μας, όλων των συναδέλφων στρατιωτικών και της κοινωνίας. 

Καθόρισε τους νέους αγωνιστικούς στόχους για το έτος 2018.

Επειδή είναι η μόνη ένωση που μπορεί ενιαία, ενωτικά, μαζικά, μαχητικά και ανεξάρτητα να κινητοποιήσει τους αποστράτους, 

έδωσε προτεραιότητα στο πρόβλημα της έλλειψης πραγματικού συντονισμού, συμμετοχής ή και της αδιαφορίας των συναδέλφων 

για την ουσιαστική, μαχητική διεκδίκηση των προβλημάτων που απασχολούν τους απόστρατους.

Τέλος τονίσθηκε πως: Το εμείς, σαν σύνολο, να κυριαρχήσει των πολυδιασπάσεων του χώρου μας, για να πάρουμε έτσι πίσω ότι μας στέρησαν, ότι μας οφείλουν και έχουμε ανάγκη, αλλά πριν απ’ όλα την κοινωνική μας αξιοπρέπεια και την πατρίδα.Σας αποστέλλουμε συνημμένα το ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.  2018 για δημοσίευση. Σας ευχαριστούμε.  

   Γκιτέρσος Ευθύμιος

Γραμματέας ΔΣ ΑΝΕΑΕΔ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.  2018

 Η Γενική Συνέλευση των μελών της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.) συνήλθε την 04η Μαρτίου 2018 στα Γραφεία της.  
Κατέγραψε και συζήτησε την πορεία των προβλημάτων που απασχολούν τόσο τα μέλη της Ένωσης και κατά συνέπεια όλους τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εν ενεργεία συναδέλφους και την Εθνική Άμυνα γενικότερα, όσο και την υπόλοιπη κοινωνία.  

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Τρία χρόνια στην εξουσία διήνυσε η πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η εμπέδωση της “ΤΙΝΑ” (there is no alternative), δηλ. η συνεπής συνέχιση, σε συνεργασία με τους δανειστές της, των αντιλαϊκών και καταστροφικών για την κοινωνία μνημονιακών πολιτικών. 
Επί πλέον η πρόσφατη βεβιασμένη προσπάθεια, με μυστικές διαπραγματεύσεις, δρομολόγησης «λύσεων» σε χρόνια προβλήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής γεννούν ανησυχία. 
Το διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται «τοξικό» και κυριαρχείται, σύμφωνα με τη νέα Εθνική Στρατηγική Άμυνας των ΗΠΑ, από τον «διακρατικό στρατηγικό ανταγωνισμό». 
Στην περιοχή μας έχουν συσσωρευτεί και αναδειχθεί ανταγωνισμοί, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, εξοπλισμοί, απειλές, πόλεμοι και τα αποτελέσματα αυτών, δηλ. καταστροφές, φτώχεια και μετανάστευση. 
Η κυβέρνηση οραματίζεται έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών. Όμως όλοι γνωρίζουμε, ότι οι «μεταμνημονιακές» και «αναπτυξιακές» υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν είναι παρά ισόβια καταδίκη στη φυλακή του χρέους και των πολιτικών που απεργάζονται οι δανειστές. 
Αλλά και η αναζωπύρωση δρομολόγησης λύσεων στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής κλιμακώνουν μια αντιδραστική πορεία, που οι συνέπειές της φαντάζουν μόνον δυσοίωνες για το λαό και την πατρίδα μας.  
Η Ελλάδα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, στροβιλίζεται σε μια πρωτοφανή κρίση. 
Με το κλείσιμο της τρίτης και τέταρτης αξιολόγησης οι πολιτικές φτωχοποίησης του λαού εντείνονται. 
Η δημόσια αλλά και η ιδιωτική περιουσία, ακόμα και αυτή η πρώτη κατοικία, γίνονται εμπόρευμα και περνάνε σε χέρια κερδοσκόπων και πολυεθνικών ιδιωτικών εταιρειών.
Δικαιώματα εργαζομένων και αιματηρές κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων συρρικνώνονται ή εκμηδενίζονται.
 Η ανεργία βρίσκεται σε καταστροφικά ύψη και οι αμοιβές όσων εργάζονται μεταφράζονται σε φιλοδώρημα. 
Μεγάλο μέρος της νέας γενιάς βυθίζεται στην απογοήτευση και την απελπισία, με αποτέλεσμα μέρος της να οδηγείται στην κατάθλιψη και σε αυτοκαταστροφικές τάσεις. 
Η κυρίαρχη ελίτ της εξουσίας και του χρήματος θέλει να πείσει, ότι ο λαός συναινεί με τις πολιτικές αυτές επιλογές της και ότι υπάρχει σταθερότητα και ομαλότητα στη χώρα. Ισχυρό επιχείρημα σε αυτή τους την αναφορά χρησιμοποιούν την γενικότερη κινηματική νηνεμία που υπάρχει στις κοινωνικές διεργασίες.  
Οι ίδιοι βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά, ότι την κυριαρχία τους τη χτίζουν πάνω σε συντρίμμια και ότι ο επόμενος τεκτονικός κοινωνικός σεισμός θα τα ισοπεδώσει όλα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό τους, περιδινίζονται κι αυτές γύρω απ’ τη βαθιά συστημική κρίση η οποία αυξάνει τα δισεπίλυτα επαγγελματικά τους προβλήματα και καθημερινά δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην σωστή λειτουργία τους αφού η μείωση των λειτουργικών και εξοπλιστικών δαπανών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.      
Δυστυχώς, όλα συγκλίνουν στην άποψη ότι η κυρίαρχη ελίτ της εξουσίας και του χρήματος στη χώρα μαζί με τις “αγορές”, το διευθυντήριο των Βρυξελλών και το ΔΝΤ, απεργάζονται μακρόπνοα σχέδια υποταγής και εξανδραποδισμού του Ελληνικού Λαού και συρρίκνωση της χώρας μας. 


ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Η Γενική Συνέλευση εκτιμά ότι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με άμεσες οριζόντιες μειώσεις, με το ασφαλιστικό και το μεροληπτικό φορολογικό σύστημα, θα επεκταθούν. 
Η φτώχεια, η ανεργία, η πολύπλευρη ταπείνωση, ο κατακερματισμός του κοινωνικού ιστού, η εκμετάλλευση της αυξημένης ευαισθησίας της λαϊκής πλειοψηφίας απέναντι σε ζητήματα Εθνικής κυριαρχίας και η ποικιλότροπη κοινωνική χειραγώγηση των πολιτών, επωάζουν την εκκόλαψη του φιδιού του φασισμού και του ρατσισμού. 
Καθημερινά διαπιστώνεται ότι τίποτε δεν βελτιώνεται και η ελπίδα γίνεται λέξη που ανήκει στο παρελθόν. 
Η συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των Ελλήνων, χάριν των ιδιωτικών διαπλεκόμενων συμφερόντων και το ξήλωμα κάθε δομής κοινωνικής μέριμνας μας βυθίζει ακόμα περισσότερο στην απόγνωση και το αδιέξοδο. 
Οι κυβερνώντες δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αποκατάσταση  των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, αλλά αντίθετα επεξεργάζονται σχέδια για νέες μειώσεις.
Η πολυδιάσπαση του λεγόμενου διεκδικητικού κινήματος των στρατιωτικών δεν βοηθά στην ενιαία μελέτη και διεκδίκηση των σύγχρονων οξυμένων προβλημάτων μας.  
Και τέλος ανησυχούμε βαθιά για τα σύννεφα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που πυκνώνουν στην ευρύτερη περιοχή μας. Η όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους λαούς της γύρω περιοχής.

ΔΗΛΩΣΗ
Η Γενική Συνέλευση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., προσηλωμένη στις καταστατικές αρχές και αξίες της, βαδίζει αταλάντευτα τον δύσκολο δρόμο του διεκδικητικού αγώνα. 
Θα πάρει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για ενότητα και συντονισμό του συνόλου των ενταγμένων σε ενώσεις ή μη αποστράτων, αλλά και των εν ενεργεία στελεχών. Οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί, έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά συμφέροντα και κάθε προσπάθεια διαχωρισμού μας σε κομματάκια χαροποιεί τρίτους. 
Πρέπει να βρούμε τρόπους μέγιστου συντονισμού με καλή θέληση και αρχές. 
Σκοπός είναι η συγκέντρωση δυνάμεων, η συλλογική επεξεργασία αιτημάτων και μαχητική διεκδίκησή τους. 
Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ενδυνάμωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με νέα μέλη και οι συλλογικές διεργασίες μελέτης, συσπείρωσης και δράσης. 
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. 
Οφείλουμε να βάλουμε τα θεμέλια για επαναφορά του αγωνιστικού διεκδικητικού πνεύματος.
 Να καταπολεμήσουμε τις τάσεις αδιαφορίας και αδράνειας. 
Να έρθουμε κοντά στον συνάδελφο και στο πρόβλημά του. 
Ο λόγος και η πράξη μας να έλκουν δημιουργικά τον συνάδελφο, ώστε με τη θέλησή του να ενταχθεί μαχητικά στον μόνο τίμιο καθημερινό αγώνα για βελτίωση της κοινωνικής του θέσης, για αξιοπρέπεια και κοινωνική αλληλεγγύη.   
Δηλώνει, για μια ακόμα φορά, ότι ενώνοντας τις μικρές της δυνάμεις με τις δυνάμεις όλου του χειμαζόμενου Ελληνικού Λαού και χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο, θα σταθεί απέναντι σ’ όσους υποβαθμίζουν και απαξιώνουν την οικονομική και κοινωνική ζωή των μελών της, όλων των αποστράτων και  των Ελλήνων πολιτών.
Θα εναντιωθεί και θα  αντισταθεί σε όλους αυτούς που : 
- Ξεχνώντας αρχές και δικαιώματα της εργαζόμενης και χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπούν, υποχωρούν γονυπετής στους δυνατούς του χρήματος και της εξουσίας, δίνοντας γη και ύδωρ σε αλλότρια σχέδια και συμφέροντα με τα οποία ταυτίζονται. 
Το ζήτημα της διεκδίκησης της εθνικής κυριαρχίας επανέρχεται δριμύτερο, όσο η κοινωνία οδηγείται στην οικονομική κατοχή και τη διάλυση. 
- Υποχωρούν άτακτα στα θέλω των δανειστών αντιδραστικοποιώντας την πολιτική και κοινωνική ζωή μας, δυναμώνοντας έτσι τις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες. 
Χρειαζόμαστε άμεσα ενωτικούς στόχους πάλης και δυναμικού αγώνα για να μην περάσει η μοιρολατρία, η απογοήτευση και η αποστράτευση. 
Να πιστέψουμε βαθιά ότι είναι ο δικός μας αγώνας αυτός που θα μας σηκώσει λίγο ψηλότερα. 
Οι λιπόψυχες εκκλήσεις ότι τους στρατιωτικούς θα πρέπει να τους “νταντεύει” η πολιτεία, έχουν καταρρεύσει μπροστά στα μνημονιακά τείχη. 
Κανένας δεν θα μας χαρίσει τίποτα. 
Μόνοι μας, εμείς, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας, θα συμβάλλουμε στη συλλογική κοινωνική προσπάθεια για αλλαγή, για να ξαναδώσουμε νόημα και ελπίδα στη ζωή μας, στον τόπο μας. 
Ας πορευτούμε μαζί με όλους τους συμπολίτες μας που αγωνιούν και αγωνίζονται για ένα μέλλον χωρίς αδικία και πολέμους, χωρίς μετανάστες και πρόσφυγες, χωρίς ανταγωνισμούς και αποκλεισμούς, χωρίς εκμετάλλευση των ανθρώπων.
Η ΓΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., 4/3/2018
« PREV
NEXT »
Loading...