ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ στην Κάλυμνο – Διέταξε έλεγχο ετοιμότητας – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι στρατιώτες


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος και διέταξε έκτακτο έλεγχο των τμημάτων χρονικών ετοιμοτήτων του 5/42 ΣΕ που εδρεύουν στο νησί. Η κίνηση αυτή δείχνουν το βαθμό ανησυχίας λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας.

Η περιοχή της Καλύμνου, της Καλόλιμνου και των Ιμίων θεωρείται «ζώνη υψηλού κινδύνου» όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα και βεβαίως τον κίνδυνος μίας απόπειρας εκ μέρους της Τουρκίας και αποβατική ενέργεια και κατάληψη ελληνικού εδάφους. Μην ξεχνάμε το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, αλλά και άλλες ανησυχητικές ενέργειες.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς η ετοιμότητα, αλλά και οι δυνάμεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί και μπορεί ευκόλως να εξηγηθεί η επίσκεψη του ΑΣΔΕΝαρχη, όπως και η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη χρονική στιγμή μάλιστα, ο μηχανισμός αντίδρασης ήταν άμεσος  και διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων που εδρεύουν στο νησί  και αποτελούν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, το υψηλό φρόνημα και η άριστη εκπαίδευση του προσωπικού.Μονάδες παντός καιρού, με σύγχρονα μέσα και με προσωπικό που το διακρίνει ο υψηλός επαγγελματισμός, έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση σε μία ευαίσθητη περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ συνοδευόμενος από το Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ ταξίαρχο Δημήτριο Χούπη και το Διοικητή του 5/42 ΣΕ συνταγματάρχη Αντώνιο Μητάφη, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή.
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr/« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com