ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Θα πρέπει να επιστρέψουν Άμεσα οι Ελληνες Στρατιωτικοί που κρατούνται από τους Τούρκους


Άμεση πρέπει να είναι η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στην Αδριανούπολη, καθώς κατηγορούνται από Τούρκους, ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος στην περιοχή των Καστανεών, καθώς αν θεωρηθεί τυχαίο περιστατικό και μάλιστα μεταξύ δύο χωρών οι οποίες είναι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, οι τυπικές διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν τάχιστα.

Σε περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι κατά λάθος περνούν τα σύνορα, οι διαδικασίες μέσω προξενείου ή πρεσβείας είναι άμεσες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, δύο νέων, οι οποίοι πριν από περίπου 8 χρόνια, βρίσκονταν στο σκάφος τους και είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Αίνου και βρέθηκαν στο τουρκικό λιμάνι.Οι δύο νέοι, οδηγήθηκαν από τις τουρικές αρχές στο προξενείο Αδριανούπολης, έβγαλαν προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα και επέστρεψαν την επόμενη ημέρα μέσω τελωνείου Καστανεών στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της κράτησή τους, όπως είχαν απαντήσει στην ερώτηση δημοσιογράφου «πώς σας φέρθηκαν οι Τούρκοι;», οι δύο νέοι είχαν απαντήσει «πολύ καλά».

Με δεδομένα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών βρίσκονται σε επικοινωνία και ότι οι δύο στρατιωτικοί κατά λάθος πέρασαν σε τουρκικό έδαφος, οι διαδικασίες πρέπει να κυλήσουν γρήγορα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν δε συμβεί κάτι από τα παραπάνω, προφανώς η Τουρκία, θα θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση και να ασκήσει πιέσεις για άλλα θέματα.

ΠΗΓΗ: thrakinea.gr/« PREV
NEXT »
Loading...