ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρίσιμες εξελίξεις «Κόπηκε» η επικοινωνία των ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Τουρκίας


Στα ύψη ανεβαίνει η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, μετά την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους στον Εβρο.

Το υπουργείο Άμυνας δεν κρύβει την έντονη δυσαρέσκειά του για την διαφαινόμενη πρόθεση της Τουρκίας να τραινάρει την υπόθεση κρατώντας αιχμαλώτους στις φυλακές τους δύο Ελληνες. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός πως σύμφωνα με το «Live News»  στο Epsilon, «κόπηκαν» οι σχέσεις των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών. Ωστόσο, στο υπουργείο αισιοδοξούν πως τελικά η Αγκυρα θα κατανοήσει πως η υπόθεση δεν κρύβει κάτι «ύποπτο».

Να σημειωθεί ότι οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναύαρχος Ευαγγέλος Αποστολάκης και Στρατηγός Χουλούτ Ακάρ, στις αρχές της κρίσης στον Εβρο, προσπάθησαν να λύσουν την κατάσταση σε στρατιωτικό επίπεδο, τηρώντας την πρακτική που ίσχυε σε προηγούμενα περιστατικά τα οποία είχαν σημειωθεί στο παρελθόν στη μεθόριο. Γρήγορα όμως, ο Τούρκος ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τον Ελληνα ομόλογό του ότι σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση δεν μπορούσε να επιλυθεί με τον ίδιο τρόπο και ότι το περιστατικό ήταν πλέον αρμοδιότητα της τουρκικής δικαιοσύνης.ΕΔΕ στο Πεντάγωνο

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ταυτόχρονα θα αξιοποιηθούν και οι πληροφορίες από την ΕΥΠ σχετικά με το στίγμα των δύο αντρών, από τη στιγμή που τα είχαν στα χέρια τους και ξεκίνησαν τις περιπολίες μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν.

Στο Πεντάγωνο εκτιμούν πως τα στοιχεία θα τους δώσουν απαντήσεις και επιχειρήματα στην ελληνική πλευρά.

crashonline.gr/« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com