ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Απόστρατος Αξιωματικός ζητάει από τον Π. Καμμένο να δοθεί έκτακτο επίδομα στους Απόστρατους


Α Ν Α Φ Ο Ρ Α
(ΚΔΔ/σίας Ν. 2690/99 αρθ. 27, Σύνταγμα αρθ.10 παρ. 1)

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών, αρ. 48. (panos_stamatis@yahoo.gr)

Π Ρ Ο Σ

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ. Παναγιώτη Καμμένο, Λεωφ. Μεσογείων, αρ.229, Χολαργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΔΣ/ΜΤΝ, ΔΣ/ΕΑΑΝ

Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Με μεγάλη χαρά έμαθα ότι ανακηρύξατε το έτος 2018 ως έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ως γνωστό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούνται από τα εν ενεργεία και τα εν εφεδρεία (απόστρατους) στελέχη και ως εκ τούτου θα Σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί τους απόστρατους και εμπίπτει στην αρμοδιότητα σας.Ως είναι γνωστό, το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (Μ.Τ.Ν.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με σκοπό την υλική ενίσχυση των εν αποστρατεία και ενεργεία μετόχων του και των οικογενειών αυτών και υπάγεται μέσω του ΓΕΝ στο κ. ΥΕΘΑ.

Με βάση τον ισχύοντα Νόμο του ΜΤΝ, το ταμείο δύναται να χορηγήσει έκτακτο επίδομα, στους μετόχους-μερισματούχους του, κατά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Με βάση το υπάρχον αποθεματικό του Ταμείου καθώς και των πλεονασμάτων των περασμένων ετών, η καταβολή του παραπάνω επιδόματος δεν είναι απαγορευτική ούτε θα φέρει το Ταμείο σε κάποια οικονομική δυσχέρεια στο επόμενο οικονομικό έτος.

Είναι γνωστή σε Σας η τραγική οικονομική κατάσταση των αποστράτων, καθώς εκτός των τεραστίων μειώσεων στις συντάξεις τους, τους έχουν κοπεί και τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.

Επειδή οι πλείστοι εξ υμών έχουν αποκλειστικό εισόδημα τη σύνταξη τους, θα επιθυμούσαν να τους χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα από το ΜΤΝ, ώστε να μπορέσουν να περάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, το Πάσχα 2018, σύμφωνα με τις Ελληνικές και Χριστιανικές παραδόσεις.

Επειδή, για την ως άνω χορήγηση απαιτείτε η έγκρισή Σας.

Επειδή, είναι και νόμιμο αλλά και πρωτίστως ηθικό, για αυτούς που έχουν αφοσιώσει μια ζωή ολόκληρη στην Πατρίδα, Αυτή ευγνωμονούσα, να αποδείξει εμπράκτως την αναγνώριση της και να χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα, ως Νόμος ορίζει και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν.

Σας παρακαλώ, σεβόμενος τις αξίες, την τιμή των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ. και των οικογενειών τους, να ενεργήσετε τοιουτοτρόπως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες από το ΜΤΝ, ώστε να Σας δοθεί η δυνατότητα της από το Νόμο εγκρίσεως, για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος.

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2018
Μετά τιμής
Πλωτάρχης ε.α. Π. Σταμάτης ΠΝ

Αποστολή σε:   minister@mod.mil.gr        gram_yetha@mod.mil.gr« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com