ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Απάντηση Καμμένου για δυνατότητα παραμονής των Αξιωματικών στις Ε.Δ. για ένα ακόμη έτος


Το όριο ηλικίας μέχρι το οποίο επιτρέπεται να υπηρετούν οι αξιωματικοί γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι για το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή (αντίστοιχου του Συνταγματάρχη Στρατού Ξηράς) το 59° έτος. Όσοι από τους αξιωματικούς φέρουν βαθμό μέχρι Αστυνομικού Διευθυντή και καταλαμβάνονται από το ανωτέρω όριο ηλικίας, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση (το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου κάθε έτους) προκειμένου να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας τους.

Το αντίστοιχο όριο ηλικίας για τους Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς που βρίσκονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη, είναι τα 58 έτη και έχουν τη δυνατότητα παραμονής για ένα ακόμη έτος.

Όπως είναι προφανές, για κάποιο λόγο οι Συνταγματάρχες τους Στρατού Ξηράς δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα παραμονής στην υπηρεσία όπως οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους Αστυνομικοί Διευθυντές της ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Προτίθεστε να αυξήσετε το όριο ηλικίας παραμονής στην υπηρεσία των Συνταγματαρχών Ε.Δ. από το 58° στο 59° έτος;

2. Εξετάζετε το ενδεχόμενο περαιτέρω παραμονής στην ενεργό υπηρεσία, των ανωτέρω Αξιωματικών των Ε.Δ. μετά από υποβολή δήλωσης, για ένα έτος, μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας;

Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Δείτε την Απάντηση του ΥΕΘΑ:
2499 by enoplos.com on Scribd

« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...