ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

  


Η ΑΝΕΑΕΔ παρακολουθεί με ανησυχία το θέμα της σύλληψης και παράνομης κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο (2) στελεχών του Στρατού Ξηράς στην περιοχή του Έβρου από τις αρχές της γείτονος χώρας.

Χώρας μέλος της ίδιας νατοϊκής συμμαχίας και υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε.!!!! 

Στο ψήφισμα που εξέδωσε η Γ.Σ της ΑΝΕΑΕΔ την 4 Μαρτίου 2018 τονιζόταν, ότι στην περιοχή μας έχουν συσσωρευτεί και αναδειχθεί ανταγωνισμοί, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, εξοπλισμοί, απειλές, πόλεμοι και τα αποτελέσματα αυτών, δηλ. καταστροφές, φτώχεια και μετανάστευση.

Το διεθνές περιβάλλον, σύμφωνα με τη νέα Εθνική Στρατηγική Άμυνας των ΗΠΑ, κυριαρχείται από τον «διακρατικό στρατηγικό ανταγωνισμό».

Αλλά ουδείς εκ των υστέρων προφήτης.Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μεταβολή στην στάση και τις αντιδράσεις της Τουρκίας η οποία φαίνεται να  έχει μεταβεί από την προκλητικότητα στην επιθετικότητα στο Αιγαίο, την θαλάσσια περιοχή μεταξύ  Ρόδου – Καστελόριζου – Κύπρου – Κρήτης, την Κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Η απαίτηση για συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους μας είναι ίσως όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη.

Η άμεση διευθέτηση του θέματος της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πρέπει να έχει  τον χαρακτήρα του επείγοντος  και οι αρμόδιοι να προβούν σε όλες τις απαραίτητες πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες, ώστε οι συλληφθέντες και μη νόμιμα κρατηθέντες να επιστρέψουν υγιείς και ασφαλείς στις οικογένειές τους και στο καθήκον τους.  

Η ταχεία και χωρίς όρους απελευθέρωση των δύο άτυχων συναδέλφων μας είναι η ενδεδειγμένη  λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να αποφευχθεί κάθε πολιτική εκμετάλλευση ή άλλη ένταση των Ε/Τ σχέσεων, εξ αιτίας του συμβάντος αυτού.

Η ΑΝΕΑΕΔ στέκει αλληλέγγυα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους  και με τις μικρές τις δυνάμεις προσπαθεί να συμβάλει στην γρήγορη επίλυση του θέματος.

Η αποστολή εγγράφου προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL), της οποίας η ΑΝΕΑΕΔ είναι τακτικό μέλος, είναι μια από τις ενέργειές της.

Ήδη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL), και μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΣ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαιτεί λύση με διπλωματικά μέσα και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. 

« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com