ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Αυτοί χρηματοδοτούν τους Τούρκους για να αντιμετωπίσουν τους Έλληνες στον Έβρο


«Η Ελλάδα είναι Ευρώπη, η Ευρώπη είναι Ελλάδα» αναφέρει στην ελληνική γλώσσα, σε ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό του twitter της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,την ώρα όμως που έρευνα ΣΟΚ του Spiegel μας λέει άλλα!

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες ακούμε για αυστηρά ευρωπαϊκά μηνύματα στην Άγκυρα, σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα στα ελληνοτουρκικά!


Η ρητορική των Ευρωπαίων ενισχύει την δυναμική της Τουρκίας, καθώς οι επιπλήξεις μένουν απλά σε ρητορικό επίπεδο, κάτι που περνά στην κοινή γνώμη υποσυνείδητα το μήνυμα πως η γειτονική μας χώρα είναι ισχυρή και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα.

Πόσο μάλλον όταν ο Ερντογάν απειλεί να στείλει μαζικά στην Ελλάδα εκατομμύρια μουσουλμάνων παράνομων «μεταναστών».

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι, παρά τα λεγόμενά τους, δείχνουν να στηρίζουν έμπρακτα την πολιτική της «Μεγάλης Τουρκίας», εις βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Spiegel, το οποίο πέρασε στα ψιλά γράμματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε 35,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων, τα οποία είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Συρία και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και αλλού, καθώς όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με αποδέκτη και την Ελλάδα:

«Την μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!».

Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης IPA της τουρκικής εταιρείας Otokar, προχώρησαν σε έμβασμα ύψους 35,6 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων, των αποκαλούμενων Cobra II, τα οποία χρησιμοποιούνται στον Έβρο και στα τουρκικά σύνορα με την Συρία, όπου οι Τούρκοι σκοτώνουν γυναικόπαιδα Κούρδων.

Πιο αναλυτικά, συμφωνα πάντα με την έρευνα του γερμανικού περιοδικού, την οποια επικαλούνται όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, στον εξοπλιστικό όμιλο Aselsan, που ανήκει κατά πλειοψηφία στο τουρκικό κράτος, ανατέθηκε από την Ε.Ε., να διαθέσει έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ τεθωρακισμένα και μη τεθωρακισμένα οχήματα παρακολούθησης για έλεγχο των ελλήνο-τουρκικών χερσαίων συνόρων.

Με άλλα λόγια η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την τουρκική περιφρούρηση του Έβρου, ενισχύοντας την τουρκική στρατιωτική υπεροχή εις βάρος των Ελλήνων.

Δίνει δηλαδή, λεφτά στην Τουρκία, προκειμένου εκείνη να κατασκευάσει άρματα, με τα οποία περιπολεί τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Και μερικοί περιμένουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα πείσει τον Ερντογάν να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

ΠΗΓΗ: makeleio.gr/

« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...