ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

«Είστε καλά κύριε Τόσκα;»


Γράφει ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος

Αυτό που συνέβη με τον κύριο Τόσκα, ο οποίος μετακύλισε τις ευθύνες για τα γεγονότα στην Ερμού στους υφισταμένους του, ξεπερνά τις βασικές αρχές της χρηστής διοίκησης.

Κύριε Τόσκα σε κάθε περίπτωση:

• Αν οι υφιστάμενοί σας, δηλαδή η ηγεσία της Αστυνομίας, που εσείς επιλέξατε δεν ακολούθησε τις εντολές σας,

• Αν οι εντολές σας δεν μεταδόθηκαν σωστά από τους αρμόδιους στις επιχειρησιακές δυνάμεις,

• Αν οι υφιστάμενοί σας εκτέλεσαν τις εντολές σύμφωνα με την λογική της συνήθους αντιμετώπισης σε παρόμοιες περιπτώσεις

• Αν εσείς δεν φροντίσατε να μεταδώσετε με ακρίβεια το επιχειρησιακό σχέδιο της εφαρμογής της επιχείρησης που θα υλοποιήσει η ηγεσία της Αστυνομίας

• Αν εσείς τελικά δεν δώσατε την κατάλληλη εντολή στην ηγεσία της Αστυνομίας και συνεπώς οι επιχειρησιακές μονάδες έδρασαν όπως σε ανάλογες παρόμοιες περιπτώσεις σύμφωνα με την κυβερνητική εντολή,Τότε, για όλα τα πρεκτεθέντα και για όσα ακολουθούν κύριε Τόσκα είστε υπεύθυνος.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση ούτε στο θέμα των Εξαρχείων ούτε του αυτοχαρακτηριζόμενου ως «Ρομπέν των Δασών» Ρουβίκωνα. Τα κρούσματα βίας και ανομίας καθημερινά πολλαπλασιάζονται, γίνονται μέρος της καθημερινότητας των πολιτών και εδραιώνονται στη συνείδηση του κόσμου ως κανονικότητα.

Για όλα τα παραπάνω και επιπλέον όταν ένας υπουργός εκστομίζει τόσο βαριές κουβέντες για τους υφισταμένους του που είναι οι άμεσοι συνεργάτες του, σημαίνει ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, τη λογική του, την ισορροπία του και γενικότερα τον έλεγχο της κατάστασης και επομένως αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για τη λειτουγία και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας που τόσο έχει ανάγκη η Δημοκρατία μας.


* Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι Πολιτικός υπεύθυνος Τομέα Άμυνας« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com