ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Προκλητική Συμπεριφορά Τσάμηδων Της Αλβανίας! Απαιτούν Συγγνώμη Από Την Ελλάδα Επειδή… (Photo)


Οι Τσάμηδες της Αλβανίας, οι οποίοι  απελάθηκαν από την Ελλάδα μετά τη λήξη το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ζήτησαν σήμερα από την Ελλάδα να τους ζητήσει συγγνώμη για την «εις βάρος τουςγενοκτονία και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας από την οποία εκδιώχθηκαν»!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, η Ελλάδα απορρίπτει το ζήτημα των Τσάμηδων ως ανύπαρκτο και άρχισε συζητήσεις με τη γειτονική Αλβανία για διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων τους, αλλά και του καθεστώτος εμπόλεμης ζώνης που εξακολουθεί να ισχύει στην Ελλάδα από τότε που η Ιταλία εισέβαλε από την Αλβανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι συνομιλίες αποσκοπούν στην επίτευξη συμφωνιών μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα στις 8 Απριλίου για να διασφαλιστεί πως η Αλβανία δεν θα έχει εμπόδια στην πορεία της για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα.

Οι Τσάμηδες είναι εξοργισμένοι με το γεγονός πως τα αιτήματά τους παραμελούνται και με την ιδέα πως Τίρανα και Αθήνα μπορεί να συμφωνήσουν στην αμοιβαία απόρριψη όρων όπως Τσαμουριά και Βόρειος Ήπειρος.
Μιλώντας ενώπιον μερικών χιλιάδων Τσάμηδων μπροστά την πύλη της ελληνικής πρεσβείας, ο Σφετίμ Ιντρίζι, ηγέτης του κόμματος των Τσάμηδων, δήλωσε ότι θέλουν πρώτα «μία συγγνώμη για τους χιλιάδες που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους και όχι στη μάχη».«Εμείς, οι Αλβανοί της Τσαμουριάς, δεν θέλουμε να εκδικηθούμε, δεν θέλουμε αλλαγή των συνόρων, θέλουμε μια συγγνώμη, ώστε να μπορέσουμε να συγχωρήσουμε και οι δύο λαοί να ζήσουν ειρηνικά και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε για να ζήσουμε στα σπίτια μας. Είμαστε ειρηνικοί» δήλωσε ο Ιντρίζι.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας, να πάρουμε πίσω το καθεστώς που είχαμε προτού εκδιωχθούμε. Δεν ζητάμε τα ακίνητά μας, θέλουμε την πατρίδα μας και η πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά» δήλωσε ο Ιντρίζι, με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.


crashonline.gr
« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com