ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έντονη ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα μια είδηση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RİA και του Reuters, σύμφωνα με την οποία ο στρατός του συριακού καθεστώτος με εντολή του ίδιου του Άσαντ ετοιμάζεται να επέμβει στον κουρδικό θύλακο του Αφρίν για να πολεμήσει εναντίον των Τούρκων, τους οποίους η Δαμασκός έχει χαρακτηρίσει εισβολείς και έχει απαιτήσει την άμεση αποχώρηση τους.Σύμφωνα με τις πληροφοριες του ρωσικού πρακτορείου τις οποίες η Άγκυρα θεώρει έγκυρες καθώς είναι γνωστές οι στενές σχέσεις των Ρώσων με τον Άσαντ, έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», δηλαδή των Κούρδων μαχητών και του Συριακού Στρατού να συνεργαστούν στρατιωτικά εναντίον της τουρκικής εισβολής στην Συρία.

Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει τους Τούρκους και η ανησυχία τους μεγαλώνει καθώς μετά από ένα μήνα τουρκικής εισβολής δεν έχει εκπληρωθεί ούτε ένας στόχος της επέμβασης και οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμα πολύ μακριά για να καταλάβουν το Αφρίν.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com