ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

«ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η αποτυχία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν και η καθυστέρηση προώθησης τους προς την πόλη του θύλακα, φαίνεται πως άρχισε να έχει συνέπειες και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Τουρκιάς, εν όψει και των πολύ κρίσιμων προεδρικών εκλογών το επόμενο έτος.
Αυτό φάνηκε σε μια δημοσκόπηση που έγινε αυτές τις μέρες από το Ίδρυμα Ερευνών, «Piar Arastırma», που κατέγραψε μια σαφή μεγάλη πτώση της δύναμης του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ.Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την δημοσκόπηση, το ΑΚΡ του Ερντογάν λαμβάνει το 40,20% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει το 25,5%, το καινούργιο κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ που προβάλλεται σαν ο κυριότερος αντίπαλος του Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, λαμβάνει το 13,3%, το φιλοκουρδικό κόμμα HDP το 12%, ενώ το εθνικιστικό κόμμα MHP δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο εισδοχής στην βουλή που είναι το 10%, καθώς λαμβάνει μόνο 7,3%.

Η εικόνα αυτή αν συνεχιστεί και στο επόμενο χρονικό διάστημα, κινδυνεύει άμεσα η παντοδυναμία του Ερντογάν ακόμα και με την στήριξη των εθνικιστών.

Η κατάσταση αυτή αν δεν αλλάξει, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους καθώς ο φιλόδοξος και απρόβλεπτος Τούρκος πρόεδρος προκειμένου να εξασφαλίσει την συνέχιση της παντοδυναμίας του είναι ικανός για όλα, ακόμα και για μια σοβαρή κρίση στο Αιγαίο.

Ας προσέχουμε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com