ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Loading...

ΕΣΠΕΘ: Η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στα στελέχη των Ε.Δ. - Ανάγκη εξορθολογισμού του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων

07 Φεβρουαρίου 2018

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων και συναντήσεων που πραγματοποιεί η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), με αρχές και κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης Περιφέρειας Θεσσαλίας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί το Σάββατο 03 Φεβ 2018 στην πόλη της Λάρισας. με τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο Βουλευτή της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, το προεδρείο της Ένωσης στάθηκε, ιδιαιτέρως, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις τους, και ζήτησαν να υπάρξει εξορθολογισμός ορισμένων σημείων του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα, με συγκεκριμένες προτάσεις που εστιάζουν κυρίως στη δυνατότητα συνεχόμενης παραμονής κοντά στον τόπο συμφερόντων τους μετά το πέρας της 25ετίας υπό προϋποθέσεις.Επιπροσθέτως, ζητήσαμε διευκολύνσεις για όσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν παιδιά που φοιτούν στο Λύκειο, ιδιαίτερα για όσους υπηρετούν στην Κύπρο και την θεσμική κατοχύρωση της κοινοποίησης των μεταθέσεων 60 ημέρες πριν την υλοποίησή τους.Ο κ Χαρακόπουλος μας ανέφερε τα εξής:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βιώνουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο στην βαλκανική χερσόνησο και στην ανατολική Μεσόγειο, με πολλές ταυτόχρονες προκλήσεις για την πατρίδα. 

Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι καίριος για την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής. Χρέος της πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στο μέτρο των δυνατοτήτων να δίνονται οι δέουσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 Βεβαίως, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τις ανάγκες του στρατεύματος, αλλά και τις παρούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας(Ε.Σ.ΠΕ.Θ).

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.Θ ήταν ο πρόεδρος κ. Στέφανος Κουκουράβας, ο γραμματέας κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Θεόδωρος Τόπας, τα μέλη, κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και Νικόλαος Γκαμπλιάς, καθώς και η κ. Αλεξάνδρα Χαρακοπούλου, όπως επίσης και ο επίτιμος πρόεδρος και οικονομικός σύμβουλος κ. Ηλίας Νατσιούλας.Loading...