ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Loading...

ΕΚΤΑΚΤΟ- Το τουρκικό ΥΠΕΞ ξεπέρασε κάθε όριο - Τα Ίμια είναι δικά μας - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιλντιρίμ

13 Φεβρουαρίου 2018

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προέβη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Αναφερόμενο στο περιστατικό στα Ίμια, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις επικίνδυνες ενέργειες στο Αιγαίο ενώ αποκαλεί τις βραχονησίδες τουρκικές.

"Η Ελλάδα επιχειρεί να εξαπατήσει την κοινή της γνώμη και διαστρεβλώσει όπως πάντα την αλήθεια" αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 Μαρία Ζαχαράκη η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε στον γραμματέα του ελληνικού υπουργείου σχετικά με τους «επικίνδυνους χειρισμούς της ελληνικής ακτοφυλακής χθες το βράδυ γύρω από τις βραχονησίδες οι οποίες ανήκουν στη χώρα μας».Του είπε ξεκάθαρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι συνεχίζεται η εχθρική στάση από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τόσο στον εναέριο χώρο όσο και στον θαλάσσιο χώρο «για τις οποίες δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή».

Εν το μεταξύ ο  Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Τέλος, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
enikos.gr/Loading...