ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ» ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑΝΚΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Τούρκους στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν και αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία των Κούρδων στην καταστροφή εξ αποστάσεως των τουρκικών αρμάτων μάχης.

Οι Τούρκοι διαπίστωσαν ότι οι κουρδικές ρουκέτες κατευθυνόμενες πέφτουν διάνα στον στόχο τους, ανατινάζοντας μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης, προκαλώντας έτσι μεγάλη καταστροφή στο τουρκικό οπλοστάσιο που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή.ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑΝΚΣ - Εικόνα2

Εκείνο όμως που έχει εξοργίσει περισσότερο τους Τούρκους, είναι ότι οι ρουκέτες αυτές που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι είναι οι αμερικανικής κατασκευής ρουκέτες, Javelin, που έχουν ονομαστεί και «Ρουκέτες Δολοφόνοι» με τις οποίες οι Κούρδοι έχουν εξολοθρεύσει πάνω από 40 τουρκικά άρματα μάχης, με δεκάδες Τούρκους στρατιωτικούς νεκρούς.

Τις ρουκέτες αυτές τις έχουν προμηθεύσει οι Αμερικανοί στους Κούρδους μαχητές με μεγάλα κονβόι από TIR που έχουν μεταφέρει οπλισμό και πολεμοφόδια στις κουρδικές γραμμές.

Οι Javelin έχουν την δυνατότητα από μεγάλη απόσταση ασφαλείας να υψωθούν μέχρι 200 μέτρα και να κατευθυνθούν στον στόχο τους και να χτυπήσουν διάνα, προκαλώντας την ανατίναξη του στοχευόμενου στόχου.

Οι Τούρκοι…ας πρόσεχαν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com