ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Προαναγγέλλει πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο ο Τούρκος ΥΠΑΜ – Δέσμευσαν περιοχή στη Λήμνο για άσκηση με πραγματικά πυρά οι Τούρκοι


«Φωτιά» στο Αιγαίο βάζουν και πάλι οι Τούρκοι εκδίδοντας τη μία Navtex μετά την άλλη για ασκήσεις από το βόρειο έως το νότιο Αρχιπέλαγος και την κυπριακή ΑΟΖ. Αφού επιχείρησαν να «οικειοποιηθούν» την περιοχή από τα οικόπεδα την Κύπρου μέχρι τα νότια της Κύπρου που κρύβουν τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου τράφηκαν τώρα και πάλι στο βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα εξέδωσαν χθες τη νύχτα Navtex με την οποία δεσμεύουν περιοχή μεταξύ την Λήμνου και της Λέσβου για αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κάνουν βεβαίως αυτό οι Τούρκοι αλλά ο στόχος είναι να δείξουν πώς βρίσκονται ή μπορούν να βρεθούν παντού ανά πάσα στιγμή.Υπάρχει επίσης έναν πολύ σημαντικός λόγος όπως εξηγούν ανώτατοι αξιωματικοί του Πενταγώνου. Οι Τούρκοι θέλουν να κρατούν απασχολημένες τις ελληνικές δυνάμεις σε όλο το Αιγαίο προκειμένου να έχουν το περιθώριο να οργανώσουν και ενδεχομένως να υλοποιήσουν μία προβοκάτσια ή ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο.

Με το να εκδίδουν Navtex και να πραγματοποιούν ασκήσεις στο βόρειο Αιγαίο έχουν έτσι και απασχολημένες ελληνικές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή οι Τούρκοι μπορεί να ετοιμάζουν μία πρόκληση ή ένα επεισόδιο στο Καστελόριζο ή ακόμη και στην κυπριακή ΑΟΖ που έχουν στοχοποιήσει τελευταία.

Η Navtex και ο χάρτης:

NAVTEX 306/18

ZCZC IA81 IZMIR TURK RADIO

271251 UTC FEB 18

TURNHOS N/W: 0306/18

AEGEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 01 MAR 18 FROM 0500Z TO 1500Z IN AREA BOUNDED BY;

39 30.00 N – 025 14.00 E

39 30.00 N – 025 26.30 E

39 39.00 N – 025 26.30 E

39 39.00 N – 025 14.00 E

CAUTION ADVISED.


Από το Πεντάγωνο πάντως απαντούν πώς «έχουν γνώση οι φύλακες» και όλες οι κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούνται και καταγράφονται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι υπηρεσίες πληροφορίες επίσης λειτουργούν στο… κόκκινο.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τζανικλί, ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό του Στόλου της χώρας του και προανήγγειλε νέα οπλικά συστήματα εξαιτίας των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και για να «ντοπάρει» τους Τούρκους ναυτικούς είπε πώς «στόχος μας είναι να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε μία σύγκρουση στο Αιγαίο».

Κι αυτό γιατί, προφανώς, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας γνωρίζει τα τρωτά σημεία του Ναυτικού της χώρας του (και όχι μόνο). Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από την τουρκική βουλή, δήλωσε επίσης ότι και τα πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια που διαθέτει η Τουρκία πρέπει να εκσυγχρονιστούν, άμεσα

«Και θα το κάνουμε γρήγορα», είπε ο Τζανικλί, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο έδειξαν ότι η Τουρκία πρέπει να έχει ισχυρά πολεμικά πλοία και υποβρύχια στη θάλασσα.

Ακόμη και ο Τούρκος ΥΠΑΜ φοβάται και αυτός όπως και ο πρωθυπουργός του Μπιναλί Γιλντιρίμ τα ελληνικά υποβρύχια και βλέπει ορατή την απειλή στο Αρχιπέλαγος, αν η Τουρκία εμπλακεί σε σύγκρουση με την Ελλάδα… «Μόνο εμείς δεν έχουμε καταλάβει την ναυτική ισχύ μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com