ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Πιθανών να είναι ανεφάρμοστο το σχέδιο για κούρεμα στα δάνεια των Στρατιωτικών


Εκείνο το φοβερό σχέδιο του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου να εξαγοράσουν τα ασφαλιστικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων κόκκινα δάνεια στρατιωτικών φαίνεται πως δεν έχει καμία τύχη.Αρχικά έστειλε την πρό­τασή του στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η οποία του απάντησε το προ­φανές, ότι δηλαδή είναι αναρμόδια, αφού τα δάνεια τα δίνουν οι τράπεζες και όχι ο φορέας εκπροσώπησης τους. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στις τράπεζες, οι οποίες παρέπεμψαν το θέμα στις νομικές υπηρεσίες τους. Εκεί κάπου το όνειρο έσβησε. 

Οι νομικοί απάντησαν πως οι τράπε­ζες αν θέλουν να πουλήσουν δάνεια πρέπει να κάνουν διαγωνισμό. Δεν πουλάνε δηλαδή «στο μιλητό» ακόμη και αν ο συνομιλητής τους είναι δημόσιος φορέας. Επίσης, τα πακέτα των προς πώληση δανείων διαμορφώ­νονται όχι με βάση την επαγγελματική ιδιότητα του δανειολήπτη, αλλά με στόχο να εισπράξει η τράπεζα το υψηλότερο δυνατό τίμημα.

Έγκριτος δε νομικός, πανεπιστημιακός και πολιτειακός παράγων είπε πως, εάν γίνει, θα είναι καραμπινάτη περίπτωση κρατικής ενίσχυσης.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡ_ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-17/02/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com