ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Να Γιατί Δεν Κερδίζουν Οι Τούρκοι – Μέχρι Και Οι Γυναίκες Πολεμούν Στο Αφρίν (ΦΩΤΟ)


Στην λαϊκή αντίσταση στο Άφριν, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με διάφορες ανθρώπινες ιστορίες.

Η Λαμιά Τζεμάλ που άφησε το 4 ετών παιδί της το σπίτι και πήρε τον δρόμο του μετώπου, δηλώνει ¨Πηγαίνοντας στο μέτωπο, λέω πως πάω για το παιδί μου και για την χώρα μου. Επειδή είναι μικρό δεν καταλαβαίνει ιδιαίτερα, αλλά μια μέρα θα καταλάβει πως για εκείνο πήγα.¨

Η λαϊκή αντίσταση στο Άφριν ενάντια στην απόπειρα εισβολής, από το κράτος και τις συμμορίες της Αλ Κάιντα, συνεχίζεται στην 24η μέρα. Ο λαός και οι μονάδες αυτοάμυνας σαν ένα σώμα αντιστέκονται ενάντια στην αποικιοκρατία, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στους εισβολείς να περάσουν.

Στο Άφριν όπου καθημερινά η αντίσταση μεγεθύνεται, μέλη της Γυναικείας Ομάδας Τάξης της Ροζάβα, που πολεμάνε στην πρώτη γραμμή στο Άφριν μαζί με τους μαχητές των YPG/YPJ, παρά το ότι μέχρι σήμερα έδωσαν πολλούς μάρτυρες, αυτές συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα εδάφη τους. Μέλη της Γυναικείας Ομάδας Τάξης της Ροζάβα που παίρνουν μέρος στο μέτωπο στην Μαμπέτα, μίλησαν στο ANF και ανέφεραν πως ανεξαρτήτως κόστους θα υπερασπιστούν τα εδάφη τους.
Μια από αυτές που είναι στο μέτωπο είναι και η Λαμιά Τζεμάλ. Η Λαμιά που είναι μητέρα ενός παιδιού 4 ετών, καθημερινά το αφήνει στο σπίτι και πάει στο μέτωπο για να υπερασπιστεί τα εδάφη της. Η Λαμιά δηλώνει πως πήρε μέρος στην μονάδα αυτή για να υπερασπιστεί τις γυναίκες και ότι δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τα εδάφη της.


Όταν την ρωτήσαμε ¨¨όταν φεύγετε για το μέτωπο, το παιδί δεν σας ρωτάει που πάτε;¨ μας απάντησε με τα εξής εντυπωσιακά λόγια: ¨Πως; Μα δεν θα ρωτήσει; Και εγώ του εξηγώ. Του λέω πως φεύγω για τα χώματα και την πατρίδα μας. Του λέω πως πάω να υπηρετήσω τον λαό μας. Επειδή είναι μικρό δεν καταλαβαίνει ιδιαίτερα, αλλά μια μέρα θα καταλάβει πως για εκείνο πήγα¨

Η Χαλιντέ Μιχέμεντ-μέλος επίσης των Γυναικών Τάξης, υποστηρίζει πως υπερασπίζονται τα εδάφη τους και προσθέτει: ¨ Έχουμε μια φιλοσοφία. Είναι η φιλοσοφία του ηγέτη μας. Ο εχθρός δεν μπορεί να βγάλει πέρα με αυτή την φιλοσοφία και της κηρύσσει τον πόλεμο. Εμείς αυτή την φιλοσοφία υπερασπιζόμαστε¨.


Η Χαλιντέ λέει πως πολεμάνε δίπλα δίπλα με τους μαχητές των YPG/YPJ και δηλώνει πως ¨Δίνουμε ηθικό και ισχύ ο ένας στον άλλο. Αυτοί μας στηρίζουν ηθικά και εμείς εκείνους. Διότι μαχόμαστε για τον ίδιο σκοπό¨.

Η Ντιλισάν Ομέρ, μέλος και αυτής της ομάδας Γυναικών Τάξης, υποστηρίζει πως μέχρι σήμερα υπερασπίζονται τα εδάφη τους και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν από τώρα και μετά. Δηλώνει πως ¨Όλα για τα χώματα μας, όλα για την τιμή μας¨.

crashonline.gr« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com