ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Σ. Καλεντερίδης: Για Πρώτη Φορά Από Το 1996 Δεν Έχουμε Ισορροπία Δυνάμεων Στα Ίμια- Τα Έχουν Περικυκλώσει Οι Τούρκοι


Ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις και αναλύσεις της κατάστασης στα Ελληνο-τουρκικά κατέθεσε ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, που μίλησε με αφορμή τον εμβολισμό του Λιμενικού Σκάφους «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στον «98,4» για την Τουρκία άμεση προτεραιότητα είναι οι εξελίξεις στη Συρία και ιδίως το ενδεχόμενο δεύτερης Κουρδικής κρατικής οντότητας, αυτή τη φορά στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

«Δευτερευόντως η Κυπριακή ΑΟΖ, όπου όμως ας περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τελική αντίδραση των πολυεθνικών κολοσσών στα ενεργειακά», ανέφερε επίσης.

Για τα Ίμια, αφού υπενθύμισε την συμφωνία που ισχύει από το 1996 με ταπεινωτικό τρόπο για την ελληνική κυριαρχία, αναρωτήθηκε, αν το επεισόδιο της Δευτέρας, μπορεί να «στήθηκε» σε μια λογική διλήμματος για την Ελλάδα, όπου η Τουρκία να επιχειρεί την προσάρτηση των Ιμίων και η Ελλάδα να τεθεί μεταξύ των επιλογών πολέμου ή προσφυγής σε διεθνές δικαστήριο, κάτι που ίσως να αποδειχθεί ότι κάποιοι επιδιώκουν να συμβεί.Πάντως είπε με αφορμή το επεισόδιο με το Λιμενικό πως «για πρώτη φορά από το 1996 δεν έχουμε ισορροπία δυνάμεων στα Ίμια», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι αποκλεισμένα και περικυκλωμένα από τουρκικά σκάφη.

Παράλληλα ο Σάββας Καλεντερίδης με αφορμή τα 19 χρόνια από την παράδοση στην Τουρκία του Οτσαλάν, που συμπληρώθηκαν χθες, θυμήθηκε και νέες άγνωστες πτυχές της πολύκροτης και πικρής για την Ελλάδα, αυτής ιστορίας, αναφερόμενος και στα σενάρια τότε για την Κρήτη.

crashonline.gr/« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com