ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Στο παρά 1 της κατάρριψης τουρκικών μαχητικών από τον Μ.Άσαντ – Εσπευσμένη συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν και απόφαση για τριμερή


Εκτακτη επικοινωνία Ρ.Τ.Ερντογάν-Β.Πούτιν είχαμε πριν λίγο με φόντο τα όσα συμβαίνουν στην Αφρίν. Ο Ερντογάν τόνισε ότι δεν συμφωνεί με όρους της συμφωνίας και έτσι υπάρχει εμπλοκή.

Πούτιν και Ερντογάν μίλησαν για την ανάγκη να δημιουργηθούν νέα παρατηρητήρια και φυλάκια στην Ιντλίμπ ενώ τόνισαν την αποφασιστικότητα τους στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Επίσης μίλησαν για την ανάγκη να συνεχιστεί ο συντονισμός τους.

Ομως το πιο σημαντικό είναι ότι αποφασίστηκε νέα σύνοδος Ιράν-Ρωσίας-Τουρκίας σε δύο εβδομάδες.

Εκεί αναμένεται να κριθούν όλα. Η Τουρκία θα βάλει κάτω τις δυο προτάσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, θα δει τι την συμφέρει και θα αποφασίσει…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ.Ασαντ ήταν ασυγκράτητος και ζητούσε την άμεση αποστολή εδώ και τώρα 4-5.000 ανδρών του συριακού Στρατού.

Η ώρα άφιξης υπολογίζεται στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα.

Οι 4-5.000 στρατιώτες θα αναλάβουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πόλης, τα γύρω χωριά, θα δημιουργήσουν 52 φυλάκια και θα αναπτύξουν δυνάμεις στα σύνορα με Τουρκία.

Οι Κούρδοι της Αφρίν ζήτησαν αρχικά να αναπτυχθεί ο συριακός Στρατός μόνο στα 160 χλμ κατά μήκος των συροτουρκικών συνόρων κάτι το οποίο απέρριψε η Δαμασκός.

Ο Ασαντ ζητά ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για τα τουρκικά μαχητικά στην περιοχή και απείλησε με κατάρριψη τα τουρκικά μαχητικά που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες βομβάρδισαν την βασική διαδρομή του συριακού Στρατού στο δρόμο προς την Αφρίν.

Τέλος ο Ασαντ ζητά  κοινή εκστρατευτική δύναμη συριακού Στρατού και Κούρδων εναντίον των τουρκικών δυνάμεων σε al-Bab και Jarablus

Η Τουρκία φοβάται μήπως το Ιράν στείλει και αυτό τις φιλοιρανικές δυνάμεις NDF στην περιοχή και έχουμε ακόμη ένα πεδίο μάχης Τεχεράνης-Αγκυρας.Πριν λίγο βομβάρδισε θέσεις του YPG στην Basutah, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην σιιτική πόλη Nubl, όπου σταθμεύουν φιλοιρανικές δυνάμεις.

Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει άρματα μάχης και άλλο υλικό στην Συρία. Αναπτύχθηκαν και ελεύθεροι σκοπευτές.


ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com