ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Βάλτε Τέρμα τα Ηχεία - Νιώστε ΡΙΓΟΣ να Διαπερνά το Σώμα σας - Δείτε την Ζ΄ ΜΑΚ τα Φαντάσματα που τρέμουν οι Απέναντι (ΒΙΝΤΕΟ)


Τι είναι η Ζ΄ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ)

Η Ζ' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ' ΜΑΚ) συγκροτήθηκε το 1997, αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων, στη «μήτρα» των Ειδικών Δυνάμεων, το Μεγάλο Πεύκο, στο πλαίσιο εφαρμογής του δόγματος του «Ισοδύναμου Τετελεσμένου» που είχε τότε υιοθετηθεί και ανήκει στις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης του ΕΣ.  

Αρχικά, επανδρώθηκε από πρώην στελέχη του Ε.Τ.Α. Σήμερα, αυτή η πολύ "ειδική" μονάδα  φτάνει την δύναμη των 300 ανδρών και έχει ως αποστολή να δρα ως δύναμη άμεσης επέμβασης, όπου και οποτεδήποτε χρειαστεί, σε κάθε σημείο του Αρχιπελάγους του Αιγαίου.Αποτελείται από τρεις λόχους κρούσης και ένα λόχο διοίκησης. Στους λόχους κρούσης, το προσωπικό τοποθετείται κυκλικά. Οι δύο λόχοι είναι πάντοτε πλήρως επανδρωμένοι, επιχειρησιακοί και ετοιμότητας ελάχιστων ωρών. Αντίθετα, στον τρίτο λόχο τοποθετούνται τα στελέχη που αποσπώνται από τη μονάδα για να παρακολουθήσουν κάποιο σχολείο ή κάποια εκπαίδευση καθώς και για να λάβουν τις άδειές τους. Το προσωπικό της μονάδας στο σύνολό του αποτελούν άνδρες ΕΠΟΠ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικίας μικρότερης των 32-33 ετών.

« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com