ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ… ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ οι συλλήψεις και οι διώξεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, ο Ερντογάν προχώρησε στην δημιουργία ενός πραγματικά «πρωτότυπου» σώματος αξιωματικών, που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι πρόσκεινται στον Γκιουλέν και στη συνέχεια δήλωσαν μεταμέλεια.

Οι αξιωματικοί αυτοί για να εξαγοράσουν την ελευθερία τους προβαίνουν σε μαζικές καταδόσεις άλλων συναδέλφων τους, (İtirafçilar), στον τουρκικό στρατό. Δηλαδή με λίγα λόγια ο… συληφθείς του καταδιδοντος και ο… ομολογητής δοσίλογος.

Μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο σαν χαρακτηριστικό δείγμα έγινε γνωστό πως εκδηλώθηκαν μεταμελημένοι ομολογητές αξιωματικοί καταδίδοντας συναδέλφους τους στις περιοχές : Tokat 120, Αδριανούπολη 58, Tekirdağ (Ραιδεστός) 44, Προύσα 12, Balıkesir 42 και αλλοι.Πρόβλημα σοβαρό υπάρχει και στην πολιτική αεροπορία. Όπως αποκαλύπτει ο αρθρογράφος της Milliyet, ο Tunca Bengin, στην αεροπορική βάση του Ικονίου επί 280 υπηρετούντων πιλότων των F-16 συνελήφθηκαν οι 100 ενώ οι άλλοι 180 έγιναν δοσίλογοι, δηλαδή κατέδωσαν του συναδέλφους τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το αποτυχόν πραξικόπημα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είχαν εκδιωχτεί ή συλληφθεί με επίσημα στοιχεία γιατί τα ανεπίσημα μιλούν για πολύ μεγαλύτερους αριθμούς : 150 στρατηγοί, 4 χιλιάδες 630 αξιωματικοί, 2 χιλιάδες 167 υπαξιωματικοί, 1.250 λοχίες-δεκανείς και 411 υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας. Συνολικός αριθμός 8 χιλιάδες 568 άτομα.

Η κατάσταση γενικά όπως έχει διαμορφωθεί, είναι ένα κλίμα έντονης καχυποψίας που ουσιαστικά δηλητηριάζει τις σχέσεις στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Κατά τα άλλα είναι η υπερδύναμη που πρέπει να την… τρέμουμε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com