ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ .ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις της Μόσχας, η Τουρκία επέτρεψε για άλλη μια φορά ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο να περάσει από τον Βόσπορο με κατεύθυνση την Μαύρη θάλασσα, προφανώς σε αντιπαράθεση με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Carney, το πρωί του Σαββάτου περνώντας αντοιχτά της Κωνσταντινούπολης πέρασε στην Μαύρη θάλασσα.Ήδη η Μόσχα έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για την νέα αυτή διέλευση αμερικανικού πολεμικού πλοίου και το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με την πολυδιαφημιζόμενη ρωσοτουρκική προσέγγιση.

Τιάρα ποιος παίζει με ποιον και ποιος… κοροϊδεύει ποιον, είναι πραγματικά ένα ζήτημα διεθνούς διπλωματίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com