ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ενοπλος στο Google+

Τι είπε ο Βίτσας για το θέμα των Σκοπίων

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην «Αυγή της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας μίλησε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τόνισε «Θα ήταν όφελος για εμάς το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων να λυθεί στην κατεύθυνση σταθεροποίησης των συνόρων και πλήρους εξομάλυνσης της κατάστασης στην περιοχή».

Ο κ. Βίτσας εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης και κάνει λόγο για ένα «διεθνές πρόβλημα, όχι μόνο ελληνικό ή των Σκοπίων», καθώς όπως εξηγεί «για πολλούς λόγους, πολλές χώρες και στην ΕΕ επιθυμούν οριστική λύση στην κατεύθυνση παγίωσης των συνόρων με μια συνθήκη ειρήνης στην περιοχή».

Για το αν δημιουργεί προβλήματα η στάση του Π. Καμμένου μετά και το ζήτημα δεδηλωμένης που έθεσε η ηγεσία της ΝΔ, σημειώνει πως «κοιμούνται από λάθος πλευρό αυτοί που νομίζουν ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί να δημιουργήσει κρίση στην κυβέρνηση». Κατηγορεί, επίσης, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καθοδηγούμενη από το τυφλό πάθος της για την εξουσία, αφενός παραβλέπει ποια είναι τα συμφέροντα της χώρας, αφετέρου πολώνει σε ζητήματα για τα οποία δεν χρειάζεται καμία πόλωση».Σχετικά με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι «η κυβέρνηση υπακούει πλήρως στο εσωτερικό και διεθνές δίκαιο και έτσι θα λειτουργήσει».

Κατά τ΄ άλλα, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό οκταετίας, ενώ για την εποχή μετά το Μνημόνιο εκφράζει την ανάγκη σχεδιασμού για ανάπτυξη της χώρας στη κατεύθυνση στήριξης των πιο αδύναμων. «Για εμάς, στόχος είναι η στήριξη των πιο ευπαθών ομάδων μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια που βάζουν η δική μας παραγωγή και η δική μας δυνατότητα, βοηθώντας έτσι την εσωτερική κατανάλωση», τονίζει.
pronews.gr/