ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παράσημο από το Πατριαρχείο Σερβίας στον Έλληνα αξιωματικό του ΠΝ που αρνήθηκε να συμμετάσχει στον πόλεμο της Σερβίας


Το παράσημο του Μεγάλου Κωνσταντίνου θα απονείμει στον Έλληνα πρώην αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Μαρίνο Ριτσούδη το Πατριαρχείο της Σερβίας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί αύριο στην έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας από τον Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο, ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μαρίνος Ριτσούδης το 1999 ήταν ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Τότε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Σερβία διατάχθηκε να επιβιβαστεί στο αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» προκειμένου να πλεύσει στην Αδριατική στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών υποχρεώσεων της Ελλάδας.Ο Ριτσούδης αρνήθηκε να εκτελέσει την διαταγή επικαλούμενος λόγους συνειδήσεως. Η άρνηση του αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να δικαστεί από το Ναυτοδικείο και στη συνέχεια να αποταχθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info το παράσημο του Μεγάλου Κωνσταντίνου είναι μια τιμητική διάκριση την οποία το Πατριαρχείο Σερβίας απονέμει σε στρατιωτικούς και σε εκείνους που θυσιάστηκαν υπέρ της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Το παράσημο του Μ. Κωνσταντίνου
ΠΗΓΗ: http://orthodoxia.info/« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com