ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ενοπλος στο Google+

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό πολεμικό απομάκρυνε ελληνικό γύρω από τα Ίμια; (Βίντεο)

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Μία ημέρα πριν πάει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κάλυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων, κινητικότητα ελληνικών πλοίων παρατηρήθηκε γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια, 2 μίλια μακριά από την Κάλυμνο, γεγονός που έθεσε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σε συναγερμό, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA (Ντέχα).

Γύρω στις 13.00 σήμερα το μεσημέρι, ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής πλησίασε σε απόσταση 200 μέτρων τα Ίμια, ενώ κινητοποιήθηκε και μία στρατιωτική μονάδα πάνω στην Κάλυμνο, όπως αναφέρεται. Στη συνέχεια όταν κι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο μετακινήθηκε από την Κάλυμνο, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή αντέδρασε και γύρω στις 16.00 το απόγευμα κατάφερε να το απομακρύνει από τα ‘τουρκικά’ ύδατα. Σύμφωνα με το σχετικό βίντεο του πρακτορείου, το ελληνικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε να αποσυρθεί στην Κάλυμνο και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ το τουρκικό πήγε πίσω στο λιμάνι των Διδύμων στην Τουρκία.Τουρκική μονταζιέρα;
Οι Τούρκοι μέσω των ΜΜΕ τους, προσπαθούν να παρουσιάζουν συνεχώς μια ένταση στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και το σενάριο έχει συνεχώς το ίδιο τέλος, δηλαδή υποχώρηση των ελληνικών σκαφών ή ψαράδων,μπροστά στα τούρκικα. Την ίδια στιγμή, παρενοχλούν πλέον και ξένα πλοία, όπως το ερευνητικό πλοίο «Meteor» που πραγματοποιούσε και εξακολουθεί να πραγματοποιεί έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου.Χθες, ισχυρίστηκαν ότι καταδίωξαν (!)  την ελληνική κανονιοφόρο “Νικηφόρος”, καθώς και δύο παραπλέοντα σκάφη του Λιμενικού, στην περιοχή των Ιμίων,μόνο που το βίντεο-ντοκουμέντο, άλλα έδειχνε.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι πάνε να στήσουν προβοκάτσια και να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr/