ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Σοβαρό ατύχημα με πολεμικό πλοίο μέσα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας!


Πρωτοφανές περιστατικό για το ΠΝ σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ. Σε μια περίοδο ιδιαίτερη κρίσιμη για τα ελληνοτουρκικά το αρματαγωγό Λέσβος τέθηκε νοκ-άουτ.

Το ατύχημα συνέβη όταν το αρματαγωγό Λέσβος (L176) επέστρεφε στη βάση του στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Κατά τη διάρκεια του κατάπλου το πολεμικό πλοίο βγήκε εκτός ελέγχου και έπεσε πάνω σε άλλα αρματαγωγά τα οποία ήταν ήδη αγκυροβολημένα.

Το πολεμικό πλοίο φαίνεται ότι παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και χτύπησε πάνω στην προβλήτα με αποτέλεσμα να υποστεί πλευρικό σκίσιμο μήκους περίπου δύο μέτρων.Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 40 κόμβων και η κατάσταση της θάλασσας ήταν περίπου 5 μποφόρ.

Το ατύχημα στο αρματαγωγό Λέσβος σημειώνεται περίπου 80 ημέρες έπειτα από άλλο πολύ σοβαρό ατύχημα με τη φρεγάτα Κανάρης η οποία έπεσε σε ξέρα λίγο πριν καταπλεύσει στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Είναι πλέον φανερές οι επιπτώσεις των Μνημονίων στο ΠΝ. Παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών και όχι μόνο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ήδη σοβαρά ερωτήματα…
Γιατί δεν ζητήθηκε η συνδρομή των ρυμουλκών του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονταν μέσα στο ναύσταθμο;
ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com