ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Έτοιμη την Άνοιξη η φρεγάτα «Κανάρης» που είχε προσαράξει στην Αταλάντη (BINTEO)


«Τα νέα είναι θετικά, τα μηνύματα από τον ναύσταθμο είναι αισιόδοξα»

Η φρεγάτα «Κανάρης» που είχε προσαράξει στις 2 Νοεμβρίου στη νησίδα Αταλάντη, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντική ζημιά στον θόλο του σόναρ (υποβρύχιο ραντάρ), θα είναι και πάλι έτοιμη να ενταχθεί στις επιχειρήσεις του στόλου την ερχόμενη Άνοιξη, χωρίς βέβαια αυτή τη στιγμή, να μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς η χρονική στιγμή.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο newsbeast.gr, οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στην Φρεγάτα από προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού. «Τα νέα είναι θετικά, τα μηνύματα από τον ναύσταθμο είναι αισιόδοξα, φαίνεται ότι μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας και προχωράμε, οι εργασίες είναι σε εξέλιξη» μας τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως «η εκτίμηση για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι την Άνοιξη, τώρα αρχές μέσα τέλη δεν γνωρίζουμε ακριβώς».

Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στο σόναρ και εκεί έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες. Στο Σκαραμαγκά που είχε μπει αρχικά το πλοίο ήταν για να γίνει ο πρώτος έλεγχος καθώς εκείνη τη στιγμή είχε τη μόνη διαθέσιμη δεξαμενή.Όπως επισημάνθηκε, δεν υπάρχει θέμα αγοράς νέου σόναρ από το Πολεμικό Ναυτικό καθώς είναι δεδομένη η οικονομική κατάσταση της χώρας και για αυτό γίνεται προσπάθεια επισκευής με όσα υλικά και μέσα έχει αυτή την στιγμή. Επί τούτου θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα στον Ναύσταθμο είτε σε αποθήκες είτε με επισκευή άλλων. «Ότι δυνατότητα έχουμε από μόνοι μας», είπε χαρακτηριστικά η πηγή.

Υπενθυμίζεται πως η φρεγάτα είχε παραμείνει περισσότερες από οκτώ ώρες κολλημένη στη νησίδα Αταλάντη λίγα μίλια προτού καταπλεύσει στον ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου στη συνέχεια και έπλευσε με ιδία μέσα, ενώ την επόμενη του περιστατικού αποφασίστηκε η αντικατάσταση του κυβερνήτη της φρεγάτας «Κανάρης» και του διευθυντή Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου.

(πηγή βίντεο: George Gbidis youtube channel)

newsbeast.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com