ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

468x60

header-ad

Επαναλειτουργεί… με άλλους όρους το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 409 – Ποια θα είναι η νέα του «αποστολή»


Σε λειτουργία θα τεθεί και πάλι το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι... υπό νέους όρους και ονομασία. 

Το 409 θα λειτουργήσει ως Πρωτοβάθμιο Ιατρικό Κέντρο που θα αποτελείται από Στρατιωτικούς ιατρούς όλων των Σωμάτων ενώ παράλληλα θα παρέχει φαρμακευτικό υλικό για Στρατιωτικούς εν αποστρατεία και εν ενεργεία, Σύμφωνα με το tempo24.gr, το προσεχές διάστημα ανανεώνονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία του, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ για την αξιοποίηση του κτιρίου έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο Πάνος Καμμένος. Η είδηση προέκυψε κατά την διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Αχαΐα, Γιάννη Λαϊνιώτη. Στις 12 Ιουλίου του 2017 υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο η μεταφορά του κτιρίου του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έτσι 35 χρόνια αφότου είχε παραχωρηθεί (το 1982) στο Υπουργείο Υγείας για να λειτουργήσει ως νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ, επιστρέψε στον ιδιοκτήτη του. 

Τότε ο κ. Καμμένος ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να του υποβάλλουν άμεσα πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάστηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν και αυτή που κατέθεσε ο πολιτευτής Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Λαϊνιώτης για επαναφορά του Υγειονομικού χαρακτήρα της μονάδας με προσφορά φαρμακευτικών ή ιατρικών υπηρεσιών σε στρατευμένους και απόστρατους, πρόταση που διαμορφώθηκε μετά από συναντήσεις με Φορείς της περιοχής Στο συγκεκριμένο κτίριο μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και για περισσότερο από 30 χρόνια, στεγάζονταν η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική και η ΩΡΛ Κλινικές, η Μαιευτική- Γυναικολογική και η Εντατική Νεογνών, που μεταφέρθηκαν στο πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας». 

Εκτοτέ το οίκημα που μέχρι τότε λειτουργούσε ως νοσηλευτικό ίδρυμα και άνηκε διοικητικά στον «Άγιο Ανδρέα», έμεινε αναξιοποίητο. Για την διαδικασία της επαναλειτουργίας του «409» τον περασμένο Ιούλιο, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

newsit« PREV
NEXT »
Loading...