ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Νέα εξέλιξη με τους τουρκικούς S-400 - Η Άγκυρα τους στρέφει προς την Ελλάδα


Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοινώθηκε επίσημα από το Κρεμλίνο, δια του υπευθύνου στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της Ρωσικής προεδρίας, Βλαντιμίρ Κογίν, πως ένα τμήμα του κονδυλίου για την αγορά του πυραυλικού συστήματος θα έχει τη μορφή της πίστωσης προς την Τουρκία.

Ο κος Κογίν επίσης δήλωσε πως έχουν ολοκληρωθεί πλέον όλες οι συζητήσεις και πως η συμφωνία θα αρχίσει να υλοποιείται εντός των επομένων ημερών.Επίσης και σε μαι σημαντική για την Ελλάδα εξέλιξη είναι η ανεπιβεβαίωτη είδηση ότι οι δύο αυτές πυροβολαρχίες θα στραφούν στα δυτικά σύνορα δηλαδή η μία θα τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη και η δεύτερη στα Δαρδανέλια κάτι που αυτομάτως δεσμεύσει όλο το Αιγάιο με την εμβέλεια των 400 χιλιομέτρων που διαθέτει το σύστημα.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για την προμήθεια με κόστος 2,5δισ.δολαρίων για δύο πυροβολαρχίες όπυ η κάθε μια θα αποτελείται από 8 τετραπλούς εκτοξευτές (32 πύραυλοι έτοιμοι για βολή).

Σε παλαιότερη δήλωση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γιενί Σαφάκ, ο κ. Τσαβίκλι ανακοινώνει ότι η παράδοση της πρώτης παρτίδας του ρωσικού αεροπορικού αμυντικού συστήματος, τύπου S400 θα λάβει χώρα το 2019
pronews.gr« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com