ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

“Φούλαραν” τα hot spots των ΕΔ! Για πρώτη φορά φιλοξενούν περισσότερους απ΄ όσους μπορούν


Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, οι δομές φιλοξενίας που ελέγχονται απ΄ αυτές ξεπέρασαν τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να φιλοξενήσουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το ΓΕΕΘΑ από χθες 30 Νοεμβρίου 2017 διαμένουν σε 30 δομές διαχείρισης ΕΔ, 22.373 πρόσφυγες/μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 21.520 ατόμων.

Οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 30 Νοεμβρίου 2017 ανέλαβαν το έργο της παροχής 14.508 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 1.336 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους πρόσφυγες/μετανάστες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.Το γεγονός ότι ακόμη και οι δομές φιλοξενίας την ευθύνη των οποίων έχουν οι ΕΔ “φούλαραν” είναι ανησυχητικό αλλά δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει.

Όπως ματαδίδει από τη Μυτιλήνη για το ΑΠΕ ο Στρατής Μπαλάσκας σχεδόν 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του Β. Αιγαίου, το Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, πέρασαν 2.984 άτομα, από τα οποία 1.982 στη Λέσβο, 759 στη Χίο και 243 στη Σάμο. Ο Δεκέμβριος βρήκε τη Λέσβο με 8.398 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί, που διαμένουν σε διάφορες δομές. Στη Χίο ζουν 2.649 άτομα και στη Σάμο 2.247.

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι κάνουν το κορόϊδο…
« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com