ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ένοπλος στο google+

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΗΝΑΓΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΠΑΤΣΑΡΑ

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Σήμερα Κυριακή 03-12-2017 πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Σμηναγό Αθανάσιο Μπατσαρά που έπεσε υπέρ πατρίδος στις 05-12-2007 κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης με αεροσκάφος τύπου F-16. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας /Παράρτημα Λάρισας.Φωτογραφία του Kostas Lioutas.

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και συνεχίστηκε με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας, Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας.

Φωτογραφία του Kostas Lioutas.

Ομιλία έγινε από τον Υποπτέραρχο (Ι) ε.α. Δημήτριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος μίλησε για «τα υψηλά ιδανικά, με τα οποία πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή ο αείμνηστος Σμηναγός», ενώ με συγκίνηση, απευθυνόμενος στην οικογένεια του Σμηναγού και ειδικά στο γιο του Αλέξανδρο τόνισε: «Αλέξανδρε θέλω να ξέρεις ότι ο πατέρας σου ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος και να είσαι πολύ υπερήφανος για εκείνον». 

Φωτογραφία του Kostas Lioutas.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας από τον Τξχο (Ι) Πέτρο Παπανάκο, από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας, Σγο ε.α. Κων/νο Λιούτα, για τον Πανελλήνιο σύλλογο οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑΣΟΙΠΑ) από τη σύζυγο του ήρωα Σμηναγού, Ελένη Χρυσοπούλου, από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Πιερίας Ταγματάρχη ε.α. Γεώργιο Χατζημαλλή, από τον σύλλογο Κρητών Ν. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», από τον Μορφωτικό πολιτιστικό σύλλογο Ρυακίων «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ», από τον Πιερικό Ρυακίων, από την οικογένεια του πεσόντος και ειδικότερα από τον πατέρα Αλέξανδρο Μπατσαρά και το γιο του αείμνηστου Σμηναγού, Αλέξανδρο.

Φωτογραφία του Kostas Lioutas.

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης, ενώ άγημα της πολεμικής αεροπορίας απέδωσε τιμές.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο βουλευτής Πιερίας Χαρίλαος Τζαμακλής, η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ – Ελισάβετ Σκούφα, η αντιδήμαρχος Κατερίνης κα. Πιπίτσα Μακρίδου, ο Διοικητής της 110 ΠΜ Σμχος (Ι) Απόστολος Χόρτης, ο Δκτης του ΚΕΔΑ Σκοτίνας Σμχος (Ι) Γεώργιος Φιλιππίδης, ο Δκτης της 337 Μοίρας Ασμχος (Ι) Ιωάννης Παπαχαράλαμπος, ε.ε. συνάδελφοι από την 337 Μοίρα και την 110 ΠΜ, ε.α. Αξκοι της Π.Α, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Θεσσαλονίκης Ασμχος ε.α. Αθανάσιος Δανιηλίδης, δημοτικοί, περιφερειακοί, τοπικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.Φωτογραφία του Kostas Lioutas.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας ευχαριστεί θερμά:
To Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Σάββα Χιονίδη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Την Αντιδήμαρχο Κατερίνης κα. Πιπίτσα Μακρίδου για τη συνεργασία και την καθοριστική συμβολή της στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Φωτογραφία του Kostas Lioutas.

Όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του αείμνηστου Σμηναγού.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΣΜΗΝΑΓΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Φωτογραφία του Kostas Lioutas. ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ...