ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Πληθαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες με ψυχολογικά προβλήματα που αυτοκτονούν


Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται βαριές απώλειες στον πόλεμο ενάντια στους γκερίλας (αντάρτες) του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν) παρά την οπλική του υπεροχή.

Το τουρκικό κράτος αποκρύπτει τους πραγματικούς αριθμούς των νεκρών ανδρών του στις μάχες στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, ενώ πολλοί στρατιώτες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αυτοκτονίες.

Ο Τούρκος στρατιώτης Ογκιουζάν Εσέρ (Oğuzhan Eser), 22 ετών, που υπηρετούσε τη θητεία στην τουρκοκρατούμενη κουρδική επαρχία Χακάρι, βρέθηκε νεκρός κοντά σε δεξαμενή νερού στη Σμύρνη, όπου βρισκόταν με άδεια. Το σώμα του ήταν διάτρητο από σφαίρες και ανακοινώθηκε ότι αυτοκτόνησε.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εσέρ ήταν στενός φίλος με τον χωροφύλακα Χαρούν Αρβάς (Harun Arvas) που σκοτώθηκε σε μάχη με Κούρδους αντάρτες και έκανε ψυχοθεραπεία μετά τον θάνατο του φίλου του.

Να σημειωθεί ότι πολλές «αυτοκτονίες» Τούρκων στρατιωτών είναι ύποπτες και έχει υποστηριχτεί ότι οι άνδρες έχασαν τις ζωές τους μετά την άρνησή τους να υπακούσουν σε εντολές.
tribune.gr/« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com