ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Μετεκπαίδευση Εφέδρων Αξιωματικών στη Σχολή Τεθωρακισμένων


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Μετεκπαίδευσης Εφεδρείας, από 6 έως 10 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε μετεκπαίδευση Εφέδρων Αξιωματικών, στην έδρα της Σχολής Τεθωρακισμένων.

Οι Έφεδροι ακολούθησαν τις διαδικασίες κατάταξης, εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες βολές, συντήρησαν και βελτίωσαν στις στρατιωτικές ικανότητες και γνώσεις τους.Το Γενικό Επιτελείο Στρατού. λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, υλοποιεί σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της Μετεκπαίδευσης Εφεδρείας. Οι δράσεις στηρίζονται σε τρείς πυλώνες, ως ακολούθως:

- Τη συχνότερη διεξαγωγή μετεκπαιδεύσεων των εφέδρων.

- Τη στοχευμένη εκπαίδευση των κρισίμων ειδικοτήτων.

- Τη διατήρηση των επιστρατευτικά ενταγμένων εφέδρων στην ίδια μονάδα, με προτεραιότητα στους πλησιέστερα διαμένοντες.Οι παραπάνω δράσεις, δεν αποτελούν μία περιστασιακή δραστηριότητα χωρίς συνέχεια, αλλά είναι ο θεμέλιος λίθος μιας νέας στρατηγικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού σχετικά με την αναγκαιότητα εκπαιδευμένης και ετοιμοπόλεμης Εφεδρείας. Για αυτό τον λόγο και λαμβάνοντας υπόψη ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το καλύτερο οπλικό σύστημα, η μετεκπαίδευση αλλάζει πλέον προσανατολισμό και επιδιώξεις, εστιάζοντας σε τομείς που επαυξάνουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του στρατιωτικού προσωπικού και των Μονάδων του Στρατού Ξηράς.


« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com