ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Χριστούγεννα στο Στρατό: Πώς περνάνε οι φαντάροι μας αυτές τις ημέρες


Οι ημέρες των γιορτών για τους στρατιώτες είναι θα λέγαμε κάπως περίεργες… Από τη μία είναι όσοι παίρνουν άδεια και είναι ενθουσιασμένοι και από την άλλοι είναι όσοι θα κάτσουν μέσα «πήζοντας» μέχρι να πάρουν και αυτοί άδεια με το γκρουπ της Πρωτοχρονιάς ή των Φώτων.

Για τους αδειούχους των Χριστουγέννων από τις 20 του μηνός έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Μαζεύουν πράγματα, οργανώνουν εξόδους και πρόγραμμα για τις ημέρες που θα λείπουν και περιμένουν με ανυπομονησία να πάρουν το αδειόχαρτο που θα τους οδηγήσει μακρία από σκοπιές, αγκαρίες και από το θάλαμο οπλιτών στο κρεβατάκι τους.

 Όσοι μένουν μέσα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι υπομονή. Η «δύναμη» της μονάδας μειώνεται και το πρόγραμμα υπηρεσίων γίνεται πιο δύσκολο. Η αναμονή ωστόσο για το αδειόχαρτο καταφέρνει να τους γεμίζει όλους με υπομονή.Την ημέρα των Χριστουγέννων γίνεται μια μικρή γιορτή στα εστιατόρια. Τα στελέχη μπαίνουν μέσα για να φάνε με τους στρατιώτες, ο μάγειρας ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό και είναι από τις λίγες φορές που οι στρατιώτες μπορούν να πιουν ελεύθερα λίγο κρασάκι.

Μετά το φαγητό και τις ευχές, όλοι ξανά στις υπηρεσίες τους. Αν έχει καταφέρει να ξεκλέψει κανείς λίγο κρασάκι από τα μαγειρία τότε μπορεί να πιουν και το βράδυ καμία.. τζούρα!

Ανάλογη εκδήλώση πραγματοποιείτσαι και την Πρωτοχρονιά!

Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα, Υγεία και Δύναμη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

newsbomb.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com