ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σύλληψη στην νατοϊκή βάση της Μαλάτειας – Διάβημα Τουρκίας σε ΝΑΤΟ για κατασκοπεία


Για πρώτη φορά έχουμε άμεση αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Τουρκίας με την σύλληψη ενός Τούρκου υπηκόου ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα στην νατοϊκή βάση της Μαλάτειας. Ο Τούρκος προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό μέσω της Γεωργίας.

Η Τουρκία έκανε διάβημα στο ΝΑΤΟ διότι όπως αναφέρει η συμμαχία έκανε τα «στραβά μάτια» και άφησε τον εν λόγω εργαζόμενο να διαφύγει ως «κύριος» ενώ τον κατηγορεί για κατασκοπεία υπέρ του ΝΑΤΟ!

Τουρκικές αστυνομικές πηγές στην  Μαλάτεια αναφέρουν ότι ο διερμηνέας του ΝΑΤΟ Tevfik Mutlu κατηγορείται  για κατασκοπεία για λογαριασμό της συμμαχίας κάτι που αποτελεί ευθεία ρήξη του Ερντογάν με την συμμαχία και τις ΗΠΑ.

Ο εργαζόμενος με το όνομα Tevfik Mutlu δούλευε για λογαριασμό αμερικανικής εταιρείας όπου έχει έδρα το ραντάρ του ΝΑΤΟ που ελέγχει σχεδόν ολόκληρο το ιρανικό έδαφος ως διερμηνέας σε αμερικανικές εταιρείες και ο οποίος, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, είχε εμπλοκή με τον Γκιουλέν.Η επιχείρηση σύλληψης έγινε στην προσπάθειά του Τούρκου διερμηνέα  να διαφύγει στο εξωτερικό μέσω της Γεωργίας, στα σύνορα .

Η ουσία είναι ότι υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και συμμαχία ενώ ο Τούρκος πολίτης κρατείται στην φυλακή Artvin.

Την ίδια στιγμή έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις στην χώρα , μιας και ο Τούρκος πρόεδρος και οι πέριξ αυτού μυστικές υπηρεσίες είναι πεπεισμένοι ότι οι ΗΠΑ  μέσω της συμμαχίας ετοιμάζουν στρατιωτική επίθεση , με αφορμή και το περιστατικό .

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία μέσω «μηνύματος» του ίδιου του προέδρου της δήλωσε ότι εάν δεν παραδοθούν τα αεροσκάφη F-35, η Τουρκία θα ξηλώσει το καίριο σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ στην περιοχή Malatya-Kürecik, το οποίο είναι ισχυρότατο και είναι τύπου AN-TPY-2, εγκατεστημένο στην χώρα από το  2012, περίοδο που οι Τούρκοι ζήτησαν την συνδρομή της συμμαχίας έναντι των τζιχαντιστών(!!!) με την μετακίνηση συστοιχιών Patriot εντός τουρκικού εδάφους .

Το ραντάρ είναι το μοναδικό που καλύπτει μια τεράστια έκταση στο συριακό έδαφος μέχρι το Β. Ιράκ και εντός του Ιράν και η ενεργή λειτουργία του αποτελεί άμεση ανάγκη για την συμμαχία.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει μέσω της εφημερίδας Yeni Safak ότι εάν η Τουρκία «ξηλώσει» το αμερικανικό ραντάρ από το έδαφός της, οι ΗΠΑ θα χάσουν ένα βασικότατο μέσο συλλογής πληροφοριών σχετικά με ότι λαμβάνει χώρα  εντός των ιρανικών συνόρων.

Πρόκειται για εκβιασμό ωμό και ξεκάθαρο προς την Ουάσιγκτον ενώ αναμένουμε αντίδραση από τον Λευκό Οίκο με πιθανή ανακήρυξη της Τουρκίας  …στον άξονα των «χωρών του κακού».
pentapostagma.gr« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com