ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Τι ξέχασε ο Ερντογάν να αναφέρει για τους Θρησκευτικούς Ηγέτες και την Αγιά Σοφία..


Του Αντιστρατήγου εα Λάμπρου Τζούμη

Ένα από τα θέματα που έθεσε ο Ερντογάν αναφορικά με τη συνθήκη της Λωζάνης, είναι το θέμα των θρησκευτικών ηγετών. Επιχειρώντας δε να τεκμηριώσει τη δημοκρατικότητα της Τουρκίας ανέφερε ότι ο πατριάρχης δεν διορίζεται από την Τουρκία αλλά εκλέγεται από την Ιερά Σύνοδο, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που συμβαίνει το αντίθετο για το μουφτή. Ξέχασε βέβαια να αναφέρει, ότι :

- Το να κυκλοφορεί ορθόδοξος ιερωμένος στην Κωνσταντινούπολη με ράσα ενέχει μέγιστο κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα και για το λόγο αυτό κατά την επίσκεψη ιερέων στην Πόλη φέρουν πολιτική περιβολή. - Το ελληνικό πατριαρχείο δεν αποτελεί όργανο εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα, εν αντιθέσει με τους διάφορους ψευτομουφτήδες που αποτελούν πειθήνια όργανα του τουρκικού προξενείου με στόχο την υπονόμευση της Ελλάδας. 

- Η οδός που βρίσκεται το ελληνικό πατριαρχείο στην Πόλη φέρει την ονομασία «Αχμέτ Σαδίκ» . Ήταν μουσουλμάνος της Δ. Θράκης που εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο, ιδρύοντας τον πολιτικό συνδυασμό «Εμπιστοσύνη», ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στο νομό Ροδόπης . Απασχόλησε την κοινή γνώμη για την ακραία εθνικιστική του δραστηριότητα και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα το 1995 . Ως πρόμαχος του Παντουρκισμού στη Θράκη είχε διασυνδέσεις με εξτρεμιστικούς κύκλους στην Τουρκία, ενώ τιμάται ως ήρωας από τους Τούρκους.

- Η λειτουργία της θεολογικής Σχολής της Χάλκης έχει σταματήσει παράνομα απο το 1971. 

- Τις κατ´ επανάληψη απειλές κυβερνητικών αξιωματούχων για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com