ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

96 ΑΔΤΕ: H επίδειξη οπλικών συστημάτων που ενθουσίασε τους επισκέπτες – μαθητές


«Πρώτη φορά μπαίνω σε Στρατόπεδο, περίμενα βέβαια να δώ πειθαρχία και τάξη, αλλά δεν περίμενα τους Στρατιωτικούς τόσο χαμογελαστούς και ευγενικούς, Τους είχα, πως να σας το πω, για πιό… σκληρούς», είπε αυθόρμητα μια μαθήτρια που επισκέφτηκε το «Στρατόπεδο Αναστασίου». Το Στρατόπεδο ανοίξε τις πύλες του αυτή τη φορά, για να μπορέσουν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να γνωρίσουν μέρος των οπλικών συστημάτων της 96 ΑΔΤΕ.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Διοικητής του Στρατοπέδου Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Τσάπαλος, Διοικητής του 297 Τ.Ε. που καλωσόρισε τα παιδιά, την Παρασκευή (15/12/2017), εξηγώντας ότι μπορούν να δούν μέρος των οπλικών συστημάτων, που οι Στρατιωτικοί αλλά και οι πατεράδες τους και τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, θα χρησιμοποιήσουν για να υπερασπίσουν την πατρίδα μας όταν χρειαστεί. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του Στρατοπέδου και μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να δούν ένα μεγάλο Ασθενοφόρο τεσσάρων θέσεων, το άρμα Μ48 ένα εκτοξευτήρα πυραύλων ΡΜ70Εκτός των μαθητών, την σημασία αυτών των επισκέψεων εξήρε και ο καθηγητής Πολύδωρος Στείρος, που συνόδευε μαθητές του 4ου Γυμνασίου. Ακολούθησε μικρή δεξίωση για τους μαθητές και τους καθηγητές τους στο ΚΨΜ της Μονάδας, όπου στους προσκεκλημένους ευχήθηκε χρόνια πολλά ο Στρατιωτικός Διοικητής Χίου Ταξίαρχος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, υπό την διακριτική παρουσία του οποίου έγινε η όλη παρουσίαση.

Φωτογραφίες: Oι μαθητές που παρακολούθησαν την επίδειξη οπλικών συστημάτων


Φωτογραφία: Γνωριμία με τετραπλό ασθενοφόρο
Φωτογραφία: O στρατιώτης – τα πιο ισχυρό όπλο- από όλα όσα σας δείξαμε, όπως είπε ο αξιωματικός


Φωτογραφία: Από το καλοσώρισμα του σχολείου


Φωτογραφία: H oρχήστρα της 96 ΑΔΤΕ


Πηγή: http://www.alithia.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com