ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Έκτακτα μέτρα με 24ωρες ασκήσεις αντιμετώπισης εισβολών από το νέο Δκτη Τ/ΓΕΕΘΑ!


ΥΠΕΘΑ-Διμοιρία Άμεσης Επέμβασης

Τα έκτακτα μέτρα που καθιέρωσε ο νέος διοικητής του Τάγματος ΓΕΕΘΑ, προβλέπουν τη διεξαγωγή κυλιόμενων ασκήσεων ετοιμότητας, για την αποτροπή μιας νέας αιφνιδιαστικής «εφόδου» όπως αυτή που πραγματοποίησε στις 16 Νοεμβρίου ο «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «πρόβες» της Διμοιρίας Άμεσης Επέμβασης πραγματοποιούνται νύχτα-μέρα, επί 24ώρου βάσεως, ενώ το σενάριο εισβολής την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το προσωπικό της ΔΑΕ, αλλάζει συνεχώς. Στο μικροσκόπιο του νέου στρατοπεδάρχη βρίσκονται φυσικά οι χρόνοι ανταπόκρισης του ειδικού σώματος. Οι ασκήσεις ετοιμότητας μάλιστα έχουν εντατικοποιηθεί ενόψει και των προσεχών επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 9 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.Αυτή η ετοιμότητα πάντως χαρακτηρίζεται εξαντλητική, από στελέχη που υπηρέτησαν στο παρελθόν στο ειδικό σώμα του ΥΠΕΘΑ και έζησαν τα γεγονότα του 2012 με την εισβολή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι η δύναμη της ΔΑΕ έχει απομειωθεί μετά τα αναγκαστικά Φύλλα Πορείας που έλαβαν τα μέλη της που βρίσκονταν σε υπηρεσία την ημέρα της εισβολής του Ρουβίκωνα.

(bankingnews.gr)« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com