ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων το 2018 - Πώς διαμορφώνονται μετά τη συμφωνία με την τρόικα


Κατά 260 εκατ. ευρώ θα αυξηθούν τα οικογενειακά επιδόματα το 2018 και θα φθάσουν στα 910 εκατ. ευρώ από 650 εκατ. ευρώ φέτος, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με την τρόικα.

Η κ. Φωτίου ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε να διατεθούν το 2018 επιπλέον 315 εκατ. ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς. Όπως σημείωσε, από το ποσό αυτό, τα 260 εκατ. ευρώ προορίζονται για τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία αυξάνονται κατά 40%.

Επίσης, θα διατεθούν άλλα 40 εκατ. ευρώ για σχολικά γεύματα και 15 εκατ. ευρώ για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς.Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, τα οικογενειακά επιδόματα διαμορφώνονται, ως εξής:
-Για το πρώτο παιδί έως 70 ευρώ από έως 40 ευρώ
-Για το δεύτερο παιδί έως 140 ευρώ από έως 80 ευρώ (συνολικά)
-Για το τρίτο παιδί έως 280 ευρώ από έως 242 ευρώ (συνολικά) και
-Για κάθε παιδί μετά το τρίτο θα προστίθενται έως 140 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια και η κλιμάκωση των επιδομάτων ακολουθούν αυτά που ισχύουν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα επιδόματα αναπηρίας. Όπως είπε, εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί ο νέος πίνακας προσδιορισμού ποσοστών αναπηρίας.
Πηγή: enikonomia.gr« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com