ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Ε.Σ.Π.Ε.Λ: Χορήγηση Φοιτητικών Αδειών στους Φοιτούντες στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.)


1. Το ΕΑΠ, το οποίο ιδρύθηκε το 1992, είναι Δημόσιο Πανεπιστήμιο, απολύτως ισότιμο με τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, και παρέχει στους  αποφοίτους του όλα τα εχέγγυα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τα δικαιώματα  που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας. Η λειτουργία του καθορίζεται από τοΝ.2552/97(όπως τροποποιήθηκε από το άρθ.14 του  Ν.2817/2000, από το άρθ.3 του Ν.3027/2002, από το άρθ.13 του Ν.3260/2004, από το άρθ.19 του Ν.3577/2007 και από το άρθ. 36 του Ν.4115/2013)

2. Το ΕΑΠ είναι ένα από τα 22 δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας και λειτουργεί ως ΝΠΔΔ. Ως επίσημος φορέας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπόκειται στη νομοθεσία που διέπει τα ΑΕΙ και παρέχει πτυχία τα οποία είναι απολύτως ισότιμα με αυτά των υπολοίπων ΑΕΙ. Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοί του δικαιωματικά χαρακτηρίζονται ως Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ). Η μη αναγνώριση των πτυχίων του ΕΑΠ αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία και κρίνεται παράνομη.3. Με το Φ.454.04/4/414518/Σ.7103/-7.8.2017 έγγραφό του ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενημερώνει τον Συνήγορο του Πολίτη ότι, μετά το σχετικό έγγραφό του, η Υπηρεσία (ΓΕΣ) έχει ήδη προβεί σε ενέργειες προκειμένου η απαγόρευση σχετικά με τη χορήγηση φοιτητικών αδειών στους φοιτούντες στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, να καταστεί ανενεργή για το σύνολο του ενδιαφερόμενου προσωπικού του Στρατού Ξηράς.

4. Οι ενδιαφερόμενοι Στρατιωτικοί περιμένουν επίσημη ενημέρωση από όλα τα Γενικά Επιτελεία επί του θέματος.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΝΤΙΝΤΙΟΣ ΘΩΜΑΣ              ΝΤΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
 ΥΠΣΓΟΣ (ΤΤΗ)                          ΕΣΜΙΑΣ (ΕΜΜΜ)« PREV
NEXT »
Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.com, είμαστε ένα  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com