ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

«Κουρεύουν» τις συντάξεις των αποστράτων (ΠΙΝΑΚΑΣ)


Νέα ασήκωτα βάρη (μειώσεις συντάξεων-αύξηση των εισφορών) για τους χιλιάδες αποστράτους της χώρας, που έχουν πληρώσει ακριβά την επταετή λιτότητα. Από τον επανυπολογισμό, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, οι συντάξεις 120.000 απόστρατων θα μει­ωθούν 8% κατά μέσο όρο, βυθίζοντας ακόμη πιο χαμηλά τις πολλάκις «κουτσου­ρεμένες» αποδοχές τους. Την ίδια στιγμή, περίπου 140.000 εν ενεργεία στρατιωτικοί και κυρίως αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα κληθούν να καταβάλουν πενταπλάσιες εισφορές για την εξαγορά της μάχιμης πενταετίας. Πρόκειται για την ακρίβεια για όσους αποστρατεύθηκαν μέχρι τις 12 Μαΐου 2016. Η σύνταξη που λαμβάνουν σήμερα τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ υπολογίζεται εκ νέου με βάση τις αποδοχές των εν ενεργεία, όπως αυτές αναπροσαρμόστηκαν προς τα κάτω με τον ν. 4307/2014.
Για τον επανυπολογισμό προσμετρώνται όλα τα χρόνια υπηρεσία με τα οποία συνταξιοδοτήθηκαν, δηλαδή, τα χρονιά της πραγματικής τους υπηρεσίας συν τα διπλά χρόνια της μάχιμης πενταετίας καθώς και τα διπλά πτητικά-καταδυτικά εξάμηνα της θητείας τους. Τα διπλά έτη υπολογίζονται για όσους κατετάγησαν μέχρι το 1990 και συνταξιοδοτήθηκαν τα επόμενα χρόνια, διότι μέχρι τότε (το 1990) δεν υπήρχε η υποχρέωση καταβολής εισφορών στο Δημόσιο. Αντίθετα, όσοι κατετάγησαν μετά το 1990 στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας έχουν εισφορές και για τα διπλά έτη. Αν δεν τις έχουν ήδη καταβάλει. αυτά που έρχονται δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που έχουν στα σκαριά τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, το κόστος εξαγοράς των διπλών ετών σχεδόν πενταπλασιάζεται. Αυτό σημαίνει ότι οι χιλιάδες ένστολοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-26/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Loading...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο enoplos.com, είμαστε ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, με μοναδικό σκοπό, να γίνουμε η καθημερινή συνήθεια στην ενημέρωση για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Εθνικών Θεμάτων και Διπλωματίας, εδώ σας δίνουμε το βήμα, ώστε να μπορείτε και εσείς όλοι οι αναγνώστες μας, ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να μας στέλνετε την δική σας άποψη, τα δικά σας άρθρα, δελτία τύπου κλπ. ώστε να τα δημοσιεύσουμε άμεσα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. Το e-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com